Skromno sanjao broncu, probudio se sa zlatom: S rukom na srcu uz taktove Lijepe naše zlatni Josip nije uspio sakriti suze

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska ima svoje prvo olimpijsko zlato u Riju, Josip Glasnović slavio je nakon dramatičnog raspucavanja, tako je na neki način naslijedio Giovannija Cernogoraza. koji je prije četiri godine osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Londonu dok je Glasnović 2008. u Pekingu bio blizu, peti, ali nije uspio. Sve mu se vratilo, kako se to već vraća onima koji zasluže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je s dva osvojena zlata zapravo olimpijski vladar trapa, ova se disciplina po zlatnim medaljama izjednačila s rukometom, hrvatska rukometna reprezentacija ima dva zlata s Olimpijskih igara, i to 1996. godine u Atlanti te osam godina kasnije u Ateni, no, rukometaši imaju i broncu iz Londona 2012.

Hrvatski strijelac u fantastičnom je finalu nakon raspucavanja bio bolji od Talijana Giovannija Pelliela, koji je našem reprezentativcu, kome je pobjedu čestitao i premijer Tihomir Orešković, bio više nego dostojan protivnik.  Naime, nakon 15 pokušaja u regularnom dijelu, obojica su imala po dva promašaja, tako da se ušlo u raspucavanje. Talijan je promašio u četvrtoj seriji i sve je bilo gotovo.  Glasnović je bio siguran.

Nakon što su dodijeljene medalje, nakon što je u Riju po prvi puta intonirana Lijepa naša, emotivni Josip Glasnović svima je zahvalio koji su ga bodrili, podržavali i koji su omogućili njemu i njegovoj ekipi da dođe do toliko željene olimpijske medalje. Glasnović je, kako sam kaže,  skromno sanjao broncu, a probudio se sa zlatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S rukom na srcu, uz taktove hrvatske himne, zlatni Josip nije mogao suzdržati suze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.