Škugor: “Čilić i Dodig funkcioniraju odlično, a Mektić i Pavić su fascinantni”

Foto; snimka zaslona

Hrvatska ima osigurano odličje u tenisu u konkurenciji parova nakon što su Marin Čilić i Ivan Dodig te Nikola Mektić i Mate Pavić izborili polufinale olimpijskog turnira. Gost Ivana Doriana Molnara u emisiji (N)ippon bio je stručnjak za igru parova, hrvatski Davis Cup reprezentativac Franko Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škugor se prije mjesec dana podvrgnuo operativnom zahvatu te se priprema za novu sezonu.

– Moja sezona je završila, prije mjesec dana sam imao operaciju desnog ramena. Možda bi za mene bilo bolje da je to bilo ranije, jer tu ozljedu vučem već dugo, od 2019. poslije Wimbledona. Izbivao sam već zbog ozljeda, ali ovo mi je prva operacija. Odlučili smo da nema drugog načina osim operativnog zahvata i da je vrijeme da napravim pauzu, koji bi od Australian Opena mogao opet biti na terenima, izjavio je Škugor.

– Trebao bih i prije Australije biti spreman, ali uzet ću si vremena i spremiti se za početak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenis u Tokiju ima dva para od četiri preostala na olimpijskom turniru.

– To je stvarno fenomenalno, rezultati koje radimo u parovima u zadnje vrijeme zaista su nevjerojatni. Ovo što rade Mektić i Pavić u zadnjih godinu dana je stvarno nevjerojatno. Rezultati koje oni rade zadnjih godinu dana u kontinuitetu, iz tjedna u tjedan, to je stvarno nevjerojatno i stvarno jedna lijepa priča i jako mi je drago da imamo dva tima u polufinalu Olimpijskih igara.

Amerikanci Tennys Sandgren i Austin Krajicek protivnici su Mektiću i Paviću u polufinalu, a Čilić i Dodig će igrati protiv novozelandskog para Michaela Venusa i Marcosa Daniella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da su u oba meča favoriti naši igrači, ako se to u parovima može reći jer parovi su takva igra da dva poena doslovno mogu odlučiti meč, pogotovo u tom formatu, taj supertiebreak je uvijek lutrija na kraju i većinom ga dobivaju timovi s malo više samopouzdanja što vidimo kod Mate i Nikole, ne znam jesu li ove sezone izgubili koji super tie-break. Morat će igrati na visokoj razini, ali ako odigraju svoj najbolji tenis i jedni i drugi možemo imati hrvatski finale, kaže Škugor.

– Čilić i Dodig funkcioniraju odlično, Kumovi funkcioniraju odlično, vidjeli smo u Davis Cupu da su puno puta čupali mečeve i to teške mečeve protiv timova koji su u tom trenutku bili na vrhu. Iako Marin ne igra parove, Ivan ga taktički dobro informira. Kad se dobro spreme, mislim da mogu jako puno. Dobra su kombinacija, singl-igrač i dubl-igrač, Marin jako dobro servira i jako dobro reternira, Ivan se dobro snalazi na mreži i taktički mu može puno pomoći. Mislim da mogu napraviti puno i da to nije iznenađenje.

– Najavljivali su i prije Olimpijskih igara da žele osvojiti medalju i očito su se jako dobro spremili za to. Možda je i to jedan od razloga zašto Marin nije najbolje odigrao u singlu. Definitivno su se dobro spremili i igraju jako dobro, nadam se da će nastaviti u tom ritmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Pavić i Nikola Mektić stigli su u Tokio kao prvi nositelji, osvajači Wimbledona, uzeli osam turnira, igrali deset finala, no prva dva kola nisu bila kao što su očekivali. Je li to pritisak?

– S jedne strane je to pritisak, s druge samopouzdanje, ali oni definitvno ove sezone igraju nevjerojatno. Bilo je toliko mečeva u kojima su bili dominantni, ali bilo je i mečeva u kojima su se ‘čupali’. Meni je fascinantno da netko može imati takav kontinuitet kakav imaju oni. Kad imaš rezultate iza sebe, jednostavno vjeruješ, makar bilo 0-40, 5:0 u tie-breaku, u svim tim situacijama vjeruješ, jer si prošao kroz to i znaš da možeš i sve ti dolazi automatizmom, dok kad gubiš mečeve onda sve pada teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.