Slatke brige Zlatka Dalića četrdesetak sati uoči spektakla na Poljudu: Zašto ne s Modrićem, Rakitićem i Vlašićem u sastavu?

Foto: fah

Za otprilike 48 sati hrvatska nogometna reprezentacija na Poljudu ( 20:45 ) će igrati kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Mađarske. S obzirom na sve i na činjenicu da su Vatrenima tri boda imperativ na neki način radi se o derbiju skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mađarska je jedina reprezentacija koja je u ovom ciklusu kvalifikacija uspjela pobijediti Hrvatsku, doduše, Hrvatska je jedina reprezentacija koja je u ovom kvalifikacijskom ciklusu ispustila pobjedu protiv Azerbajdžana.  I upravo je tak kiks u Bakuu Hrvatskoj oko vrata stavio uteg imperativa u četvrtak u Splitu.

Dakle, kako se utakmica približava tako je i sve manje dilema za izbornika Zlatka Dalića, povratak motiviranog i igre željnog Ivana Rakitića donio je našem izborniku slatke brige. Međutim, na pitanje tko će zaigrati Rakitić ili Nikola Vlašić, koji igra u sjajnoj formi i koji je s velikim uspjehom zamijenio Rakitića kad je ovaj bio odsutan teško je sada dati odgovor, iako je Rakitić daleko bliži udarnom sastavu.

No, zašto ne složiti takvu koncepciju u kojoj bi bilo mjesta za Rakitića, Vlašića i Modrića? Ipak smo veliki favoriti protiv Mađarske i tri se boda pred 30 000 navijača na Poljudu očekuju. Uz tri boda navijači u Splitu, željni hrvatske reprezentacije, očekuju od Vatrenih dobru igru, možda ne na razini briljantnog izdanja kakvog smo vidjeli nedavno u Trnavi protiv Slovačke, no, ako odigramo i približno kao protiv Slovaka publika će biti više nego zadovoljna, a Mađari neće imati baš nikakve šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Prema svemu sudeći Dalić ima devet sigurnih za Mađarsku, tek dvije su dvojbe.

”Imam viziju u glavi, siguran sam tko će startati ”, kazao je Dalići te tako ipak dao naslutiti da je blizu prvih 11.

Naime, devet sigurnih su: Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Modrić, Brozović – Perišić, Petković. Dva su mjesta otvorena, iako je Rakitić doista blizu udarne postave, kao i Ante Rebić, iako njih dvojica još uvijek nisu u redovnom ritmu, no, njihova kvaliteta njihov je najveći saveznik i njihova najveća preporuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Dalić bio blizu odluke da uz Rakitića u igru stavi i Vlašića, ali na poziciji lijevog krila, koja nije idealna pozicija sve boljeg Nikolu, a on sam je poručio kako bi bilo najbolje da igrači zauzmu svoje prirodne poziciji. Dakle, poslao je izborniku jasnu poruku da će najviše dati ako će igrati u veznu redu, kao što je to igrao protiv Slovačke i Azerbajdžana. Naravno, Vlašić je ipak poručio kako je spreman uskočiti na poziciju na koju ga izbornik stavi, ipak izbornik sastavlja momčad i odabire idealnih 11, njegova je i odgovornost u konačnici najveća.

U igri je navodno i mladi Josip Brekalo, koji također igra u dobroj formi.  Na kraju krajeva tu je i Mateo Kovačić, koji je donedavno bio prva alternativa za Rakitića i Modrića, Kovačić koji sve češće igra u prvoj momčadi Chelseaja,  sada je u reprezentaciji odjednom pao u drugi plan.

Iz svega je vidljivo da izbornik, barem kad je vezna linija u pitanju, doista ima slatkih briga. Naime, oni koji neće krenuti od prve minute uvijek mogu uči tijekom utakmice i donijeti svježinu te kvalitetu više. Hrvatska doista ima široku klupu, a i na njoj svjetsku klasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.