Slaven Bilić ipak daleko od australske klupe, Stoke City puno realnija opcija?

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić iako trenutno bez posla i dalje je zanimljiv medijima. Naravno, čeka se novi angažman trenera koji je donedavno trenirao West Ham, u prvi su plan isplivale dvije ponude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu britanski mediji Bilić je  prvi favorit za preuzimanje Stoke Cityja, navodno je u Australiji je u užem krugu kandidata za novog izbornika tamošnje reprezentacije. Naravno, mnogi su skeptični kad je u pitanju klupa Australije s obzirom kako se radi o reprezentaciji koja se izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.  Mjesto izbornika Australije atraktivno je i izazovno za mnoge trenere, tako i za Slavena Bilića.

Australski mediji zapravo Bilića spominu tek na marginama, što daje naslutiti da naš bivši izbornik ipak nije u najužem izboru za australskog izbornika, iako je australsko izdanje “Goala” objavilo da su predstavnici australskog saveza već razgovorali s Bilićevim predstavnicima. Kako smo već spomenuli tamošnji mediji ipak Bilića spominju u tragovima budući da su kandidati za izbornika Australije renomirani treneri, poznata svjetska imena, redom, Marcelo Bielsa, Ralf Rangnick,Louis Van Gaal, Sven Goran Erikksen, Bert Van Maarwijk…  Australski mediji otkrivaju jednu istinu, naime, treneri se tamošnjem Savezu sami nude kako bi s reprezentacijom uhvatili vlak za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Sami nam se javljaju, ali to nije iznenađujuće. Ništa još nije odlučeno, brojni strani i domaći treneri iskazali su interes, a odluku ćemo objaviti čim budemo u mogućnosti”, izjavio je glasnogovornik australskog saveza. Australski mediji kao kandidata koji se može smatrati ozbiljnim spomunju i jednog domaćeg stručnjaka, to je Graham Arnold, aktualni trener FC Sidneyja, koji nije daleko od klupe Novog Zelanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Stoke je za Bilića daleko realnija opcija, sa spomenutim klubom naš nogometni stručnjak borio bi se grčevito za opstanak u ligi s obzirom kako je Stoke trenutno na 18. mjestu s 20 bodova iz 22 utakmice. Uz Bilića kandidat je navodno i Ronald Koeman, ali navodno nije posebno zainteresiran, dok je Bilić izrazio želju za ostankom u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.