Slaven Bilić o skandaloznim napadima na Manuela Neuera: ”U Thompsonovoj pjesmi ‘Lijepa li si’ nema ništa desno”

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić iduće sezone bit će ponovno dio u najjače engleske nogometne lige kao trener WBA. Bilić se odmara na na hrvatskom Jadranu. I na Jadranu su njemački novinari uspjeli pronaći Bilića te im je bivši hrvatski izbornik dao intervju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o Sport 1, koji je na skandalozan način pisao o legendarnom njemačkom golmanu Manuelu Neueru, koji je na hrvatskoj obali pjevao jednu od najljepših hrvatskih domoljubnih pjesama ”Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona. Novinare Sport 1 zanimalo je što Bilić misli o Neueru i činjenici da je pjevao pjesmu koja je zapravo na neki način i neslužbena himna hrvatske reprezentacije te se pušta uoči i nakon nastupa svjetskog nogometnog doprvaka, Vatrenih predvođenih Zlatko Dalićem.

“Poznata mi je cijela situacija i nažalost novinari su napravili preveliku stvar od toga. Manuel je veliki ljubitelj Hrvatske i voli doći kod nas. Lijepa li si je tipična pjesma o hrvatskim ljepotama i nema ništa desno u njoj. To je pjesma o lijepoj zemlji, ništa više i ništa manje. Nije službena himna, ali je himna naše reprezentacije”, kazao je Slaven Bilić, koji je nakon toga govorio i o činjenici da će ponovno biti dio Premiershipa.

“Sretan sam jer sam napravio dobar posao i doprinio uspjehu kluba. Učinio sam igrače i navijače sretnima. Financijska injekcija koja slijedi ulaskom u Premierligu donijet će dodatnu stabilnost u klub, a to znači i sigurne poslove za sve naše zaposlenike. To je posebno važno u ovom periodu koronavirusa i zbog toga sam posebno sretan. Svaka liga je teška, ali Premierliga je poput Hollywooda. Poznajem ligu i igrao sam tamo za West Ham i Everton. Uživao sam trenirajući West Ham. Veselim se što budućnost donosi. Moja momčad i ja smo spremni”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, novinari su Bilića upitali ponešto i o njemačkom stručnjaku Jurgenu Kloppu te Liverpoolu, koji je nakon 30 godina uspio osvojiti naslov prvaka Engleske.

“Klopp je nevjerojatan. Jedan je od najboljih i sada je konačno donio Liverpoolu titulu prvaka Engleske. Način na koji je razvio momčad je fantastična. Ima karizmu i inteligenciju. Protiv koga god igrali, kladim se na Liverpool. Samo zbog Jurgena Kloppa. Sve što radi ima glavu i rep. Njegova cijela karijera je nešto što je nenadmašno. Posjeduje talent, humor i istovremeno je čovjek. To je predivno. Puno traži od igrača, ali im i puno toga dopušta i zato ga vole. Najteži je posao pronaći balans u svemu tome, a on je to doktorirao”,  smatra bivši hrvatski izbornik.

Usporedba WBA i Liverpoola? Ipak su takve usporedbe u najmanju ruku neumjesne. Liverpool je novi engleski prvak i još uvijek aktualni prvak Europe…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo mi prvaci. Liverpool igra na višoj razini od nas. Svi žele igrati poput Liverpoola i svi pokušavaju kopirati ono što oni rade. Ono što bih volio da imam u svojoj momčadi, a što Liverpool posjeduje, energija je s kojom igraju svaku utakmicu. Svaku utakmicu igraju kao da je posljednja. To je sve zahvaljujući Jurgenu Kloppu”, zaključio je Slaven Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.