Slovenski biciklist Primož Roglič drugu godinu zaredom osvojio Tour de Romandie

Foto: fah

Slovenski biciklist Primož Roglič (Jumbo-Visma) drugu godinu zaredom osvojio je naslov pobjednika UCI World Tour etapne utrke Tour de Romandie, koja je u nedjelju završena pojedinačnim kronometrom na ulicama Ženeve, u kojem je 29-godišnji Slovenac bio najbrži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Roglič je stazu od 16,85 kilometara svladao za 19:58 minuta te za 13 sekundi nadmašio drugoplasiranog Belgijca Victora Campenaertsa (Lotto Soudal), a za 15 sekundi trećeplasiranog Talijana Filippa Gannu (INEOS).

Roglič je u posljednju etapu ušao kao vodeći u ukupnom redoslijedu, ali njegovi glavni konkurenti Portugalac Rui Costa (UAE Team Emirates) i aktualni pobjednik Tour de Francea Britanac Geraint Thomas (INEOS) nisu mogli pratiti tempo koji je Slovenac nametnuo u utrci na kronometar. Costa je na kraju u ukupnom redoslijedu zaostao za Rogličem 49 sekundi, a Thomas je osvojio treće mjesto s 1:12 minuta zaostatka.

Roglič je ove sezone nastupio na tri etapne utrke i u sve tri je pobijedio. Prije obrane naslova na Tour de Romandie postao je pobjednikom Tirreno – Adriatico i Tour UAE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.