Slovenski izbornik Veselin Vujović nakon pobjede u drugačijem elementu: ‘Bio bi šlag na torti da pobijedimo Dansku, sve je moguće

Foto: fah

Uvjerljivom pobjedom nad Crnom Gorom (28-19) rukometaši Slovenije su izborili mjesto u drugom krugu, a slovenski izbornik Veselin Vujović izjavio je nakon pobjede kako vjeruje da njegovi izabranici još “mogu napraviti dobar rezultat u Hrvatskoj, ako će biti mirni, koncentrirani i ako će dizati formu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek u srijedu poslijepodne čelnivi Rkometnog saveza Slovenije odlučili su da će reprezentacija nastaviti natjecanje na Europskom prvenstvu.

“Nije bilo lako pripremati utakmicu, kad je i takav scenarij moguć, a morate zadržati koncentraciju kod igrača. Pokušali smo ih izolirati od svega. Na kraju smo dobili potvrdu da igramo i od tog trenutka se fokusirali na ono što nas je čekalo. Nije bilo lako kako to izgleda. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Naravno da sam sretan što smo prošli u drugi krug i što još uvijek imamo realne šanse za dobar rezultat u Hrvatskoj”, izjavio je nakon dvoboja s Crnom Gorom Veselin Vujović te dodao:

“Zadovoljan sam što su momci pokazali. Mislim da trebamo i možemo još bolje. Razvoj naše skupine je interesantan. Sve je u igri, sve je moguće, ali ako budemo mirni, koncentrirani i ako ćemo dizati formu. Čini mi se da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Očekujem da naši navijači, sad kad nema Mađara, u Varaždinu budu najbrojniji i da imamo ogromnu podršku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi suparnik Slovencima u Varaždinu bit će Danska, a dvoboj je na rasporedu u petak.

“Bio bi šlag na torti da pobijedimo Dansku. To je ozbiljna reprezentacija, olimpijski prvak koji nas je eliminirao u onom četvrtfinalu. Nijemcima smo zamalo vratili. Ako bi startali pobjedom, mislim da bismo bili jako blizu polufinalu, ali to je mnogo lakše reći nego napraviti. Danci su reprezentacija s mnogo svjetskih zvijezda, ali bili su to i Nijemci pa smo ih skoro pobijedili”, zaključio je nekadašnji trener PPD Zagreba.

S njegovom se opservacijom složio i nekadašnji vratar hrvatskog prvaka Matevž Skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve zavisi od naše igre i u drugom dijelu. Malo smo lošije odigrali protiv Makedonije i onda se digli protiv Njemačke. To nam je dalo krila. Sad moramo igrati punom snagom. Nadam se da će svi biti zdravi, da neće biti ozljeda. Borit ćemo se. Nadam se da ćemo uz navijače igrati sve bolje i bolje.”

U drugi krug natjecanja Slovenija ulazi sa posljednjeg mjesta s jednim bodom, ali sa samo bodom zaostatka za Njemačkom, Španjolskom, Danskom i Češkom te dva boda za vodećom Makedonijom.

Uz Sloveniju i Dansku, u petak će u Varaždinu igrati i Njemačka – Češka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.