Snovi Alena Babića su uništeni, Fisher je pokazao svoju snagu nakon samo 36 sekundi

Foto: snimka zaslona

Hrvatski profesionalni boksač Alen “The Savage” Babić (12-2, 11 KO) odvažio se na veliki izazov protiv čak osam godina mlađeg Johnnyja “The Romford Bulla” Fishera (12-0, 11 KO). Nakon što se naš boksač vratio na pobjedničke staze protiv Stevea “Drage” Robinsona (6-3) u londonskoj O2 Areni krajem ožujka ove godine, Babić se ponovno vratio u London no ovoga puta u Copper Box Arenu koja prima nešto manje od 10 tisuća gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fisher je po vokaciji vrlo zanimljiv boksač kojeg britanska boksačka zajednica često uspoređuje s glasovitim velškim boksačkim prvakom Davidom “Bomberom” Pearceom. Britanski je boksač kombinacija nadimaka “Bomber” i “The Bull” pa su ga fanovi na početku njegove karijere krenuli pamtiti po nadimku “The Romford Bull”. Romford je naselje odnosno grad, kojeg mnogi smatraju sjeveroistočnim predgrađem Londona. U svom zadnjem nastupu u Las Vegasu, koji je ujedno bio Fisherov američki debi pobijedio je Dmytra Bezusa (10-5, 5 KO) prekidom u prvoj rundi. Radi se o boksaču koji je imao kratku amatersku karijeru od samo 10 mečeva da bi potom početkom 2021. godine započeo svoju profesionalnu karijeru sa samo 22 godine.

Trajalo je samo 30-ak sekundi

“The Savage” je na službenoj vagi 98 kilograma, dok je “The Romford Bull” osjetno teži sa 108 kilograma. Oba boksača imala su sličnu težinu baš kao i na njihovim prethodnim nastupima s odstupanjima u razini statističke greške. Tony Bellew, bivši svjetski prvak u kruzer kategoriji, istaknuo je više puta da Babić nije pravi teškaš no objektivno gledano Babić je više puta dokazao da se može nositi s boksačima koji teže preko 110 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, od sažetka meča gotovo nema ništa. Nakon samo tridesetak sekundi Babić je uzdrman uslijed “čistih kombinacija” koje su sjele na njegovu bradu, a “ispaljene” su na vrlo samouvjeren način od strane Johnnyja Fishera. Babić je pokušao sabrati se, noge su ga “izdale” i sudac je bio primoran prekinuti meč, piše FightSite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.