Solskjaer i Klopp bune se zbog novih pravila: ‘To nije nogomet’

Foto: fah

Manchester United odigrao je 1:1 sa Southamptonom, a nakon utakmice u Unitedu su bili ljutiti zbog suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer tvrdi da je njegova momčad oštećena kod pogotka Southamptona jer vjeruje da je gol postignut nakon prekršaja na Bruni Fernandesu.

“Da, trebali smo bolje reagirati. Da, trebao je Fred blokirati udarac. Međutim, i sudac je trebao dosuditi prekršaj. Kukom i rukom je Southamptonov igrač udario Fernandesa i to je 100 posto prekršaj”, rekao je Solskjaer.

Odlučeno je kako će suci puštati grublju igru i da zaleđe neće gledati u milimetre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nevjerojatno je da nogomet ide iz jedne krajnosti u drugu. Ne može se prošle sezone sve suditi kao da igramo košarku, a ove sezone da nam sport izgleda poput ragbija. I ja volim grublju, mušku igru, ali kad je prekršaj, onda je prekršaj”, dodao je Solskjaer.

Protiv istoga se pobunio i Liverpoolov trener Jurgen Klopp nakon 2:0 pobjede protiv Burnleyja.

“Uvijek morate biti spremni na tučnjavu, ali ovo je bilo zaista grubo. Nisam u potpunosti siguran idemo li u pravom smjeru, to nije nogomet koji želimo gledati. Ovakve stvari se moraju izbjegavati. Sve je počelo promjenama pravila za zaštitu igrača. Želimo da igra teče, ali postoje situacije koje se moraju sankcionirati kao prekršaji. Zar nema više prekršaja? Nisam siguran. Meni se sviđaju odluke koje se donose u korist ofenzivne momčadi, ali moramo štititi igrače. Ne možemo govoriti da je sve u redu i ići na ruku onima kojima se sviđa kako netko zaustavlja suparničkog igrača. Ako vam se takve stvari sviđaju, onda gledajte hrvanje”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.