Sopić pojasnio izjavu ‘tko kupi kartu, može vikati što želi’

Foto: fah

Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju kod Istre 1961 u utakmici 12. kola SuperSport HNL-a. Utakmicu su na konferenciji za medije najavili Toni Fruk i trener Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvotjedne pauze zbog reprezentativne pauze, Rijeku očekuje “Derby della Učka” u kojoj će imati sjajnu podršku nakon što je rasprodana južna tribina.

– Drago mi je da će biti jako puno naših navijača. Bez obzira na trenutno stanje na ljestvici, očekuje nas zahtjevna utakmica. Nadam se da smo izvukli pouke iz utakmice protiv Rudeša. Spremni smo i nadam se da ćemo ispuniti zadani cilj, a to je pokušati osvojiti tri boda, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke.

– Istri je najveći problem stvorio poraz od Lokomotive, jednostavno nisu bili pravi taj dan. Vjerujem da će Istra vrlo brzo krenuti prema sredini ljestvici, igraju dobro, ali rezultati ih  ne prati. Moramo naglasak staviti na njihove brze igrače, dodaje Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče igračkog kadra, Sopić kaže da imaju manjih problema s Dilaverom i Radeljićem.

– Nadam se da će barem jedan od njih biti u kadru na utakmici s Istrom, podučuje.

Sopić je poručio također da su dogovorili prijateljski ogled s Veronom za vrijeme reprezentativne stanke u studenom te da bi se ta utakmica trebala odigrati na Kantridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu u Puli najavio je i Toni Fruk.

– Čeka nas teška utakmica, puno zahtjevnija nego na Rujevici. Htjeli bismo to ponoviti ali treba biti realan, strpljiv i ponizan i ući u utakmicu maksimalno fokusiran i pokušati uzeti tri boda i tako dokazati zašto smo ovdje gdje se trenutno nalazimo, rekao je Fruk.

Sopić se još jednom osvrnuo na izjave o navijačima i vrijeđanju Livaje

Nakon što je trener Rijeke Željko Sopić na konferenciji za medije uoči Jadranskog derbija s Hajdukom, komentirao povike Marku Livaji od strane riječkih navijača, na način da je rekao “da svatko tko kupi ulaznicu može vikati što želi”, stigle su kritike na njegov račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj konferenciji za medije na Rujevici Sopić je pojasnio što je mislio reći kada je govorio o navijačima, ulaznicama i vikanju…

– Mogu ja reći na press konferenciji da svatko tko kupi kartu može se derati što god hoće. E sad. Ja dođem na utakmicu i derem se “ubij nekoga”, postoji neka policija i lagano to je krivično djelo. Ja sam pričao o nekom folkloru općenito na utakmicama, ja ne znam baš da dolaze u Zagrebu Bad Blue Boysima ili Torcidi prije utakmice Uprava ili igrači Hajduka i kažu im “derite se to i to, nemojte se derati to i to”. Znači ja sam o tome pričao. Ali, u principu, ponovno kažem. Pitali ste me za navijače, navijači uvijek stoje između, ustvari navijači uvijek stoje na strani kluba, išlo dobro ili loše, a što se tiče medija. Gledajte, vi trebate prodati svoj proizvod znači vi ćete napisati, ja tu mogu pričati što god hoću. Vi samo izvučete iz teksta i kažete “Sopić je rekao to i to”. Ja s tim nemam stvarno problema. Ja znam što govorim i uvijek stojim čvrsto na zemlji, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.