Sopić: Zasluženo smo pobijedili, veseli me gard koji smo pokazali

Foto: fah

Nogometaši Rijeke odnijeli su pobjedu u Jadranskom derbiju čime su zasjeli na prvo mjesto HNL-a. Izjavu je nakon utakmice dao trener Riječana Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Od prve smo minute pokazali da smo došli pobijediti utakmicu, s puno ofenzivnih igrača i željeli smo pobjedu koja je na kraju došla nakon VAR odluke. I prije smo imali neke situacije. Treba biti realan, Hajduk je imao stativu i još neke šanse, ali zato Labrović brani, a ne netko drugi. S druge strane pozitivna energija i ljudi na tribinu su takav vjetar u leđa kakav sam rijetko vidio na bilo kojem stadionu, rekao je Sopić.

– Mislim da smo danas bili bolja momčad. Ne volim o tome na takav način pričati. Izrazito cijenim Hajduk i trenera Leku, ali mislim da smo danas zasluženo pobijedili.

Mala epizoda u velikom filmu

Njegova momčad svrgnula je Hajduk s prve pozicije te preuzela prvo mjesto SuperSport HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Treba biti realan. Dinamo ima dvije zaostale utakmice, mi imamo jednu i sad šest bodova više. Sve u svemu dugo je prvenstvo. Ovo je mala epizoda u velikom filmu. Danas ćemo proslaviti pa ću dečke poslati do srijede kućama da pojedu juhicu s roditeljima.

Tvrdi kako mu ne smeta što ih se ne gleda kao favorite prvo mjesto u prvenstvu.

– Svatko od nas stavi letvicu onoliko koliko misli da visoko može skočiti. Dečki znaju što im govorim u svlačionici i koliku vjeru imam u njih i to se sve vraća na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Morate biti svjesni da kad ekipa protiv koje igrate ima Livaju, Trajkovskog… To su igrači koji iz ničega zabiti gol i naravno da morate staviti više igrače da pokupe te lopte jer se znalo kako će Hajduk igrati. I ja bi tako igrao da gubim 1:0, rekao je Sopić.

Svi igrači, tvrdi Sopić, odigrali su sjajnu utakmicu. Ipak posebno je pohvalio strijelca jedinog pogotka Niku Jankovića.

– Niko je danas odigrao vrhunsku utakmicu. On je pucao penal, mogao je pucati i Pjaca ili Ivanović. Sve u svemu veseli me način na koji smo igrali i gard koji smo pokazali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– S ovim navijačima na leđima ništa nije nedostižno. Dok sam ja tu mi ćemo svaki put na pobjedu. Nekad neće biti uspjeha, nekad će biti, ali bitan je gard, zaključio je Sopić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.