SP atletika, nesvakidašnja finalna utrka: Francis iznenađujuća pobjednica na 400m, Felix s broncom stigla do 14. medalje

Foto: fah

Amerikanka Phyllis Francis (25) osvojila je naslov svjetske prvakinje na 400 metara na atletskom SP u Londonu u nesvakidašnjoj finalnoj utrci u kojoj je ostvarila novi osobni rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francis je do svoje prve pojedinačne medalje s velikih natjecanja i odmah zlatne, dosada je osvajala medalje kao članica američke štafete 4×400 metara, stigla s vremenom od 49.92 sekunde, što je za dvije stotinke brže od njena najboljeg rezultata dosada.

Srebro je osvojila tek 19-godišnja Bahreinka Salwa Eid Naser, koja je također trčala novi osobni rekord od 50.06 sekundi, dok je legendarna Allyson Felix (31), braniteljica naslova iz Pekinga otprije dvije godine, završila kao brončana sa 50.08. Za Felix je ovo 14. medalja sa svjetskih prvenstava, ima devet zlata, tri srebra i ovo joj je druga bronca, te se izjednačila s Jamajčankom Merlene Ottey koja je dosada bila jedina atletičarka sa 14 odličja. No, Felix je uspješnija jer Ottey ima samo tri zlata.

Tragičarka utrke bila je olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira Bahamka Shaune Miller-Uibo (23), ona je vodila od prvog do 370. metra utrke, a tada je počela šepati zbog grča ili ozljede te je na kraju ciljem prošla kao četvrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
1. Phyllis Francis (SAD) 49.92
2. Salwa Eid Naser (Bahr) 50.06
3. Allyson Felix (SAD) 50.08
4. Shaunae Miller-Uibo (Baha) 50.49
5. Shericka Jackson (Jam) 50.76
6. Stephenie McPherson (Jam) 50.86
7. Kabange Mupopo (Zam) 51.15
8. Novlene Williams-Mills (Jam) 51.48

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.