SP Brazil: Turčin Cakir sudac polufinala Argentina – Nizozemska

Međunarodni nogometni savez (FIFA) odredio je kako će polufinalni susret između Argentine i Nizozemske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu suditi Turčin Cuneyt Cakir (37). Dvoboj će se igrati u srijedu s početkom u 22 sata na stadionu Arena Corinthians u Sao Paulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cakirovi pomoćnici bit će njegovi sunarodnjaci Bahattin Duran i Tarik Ongun.

Cakir se sudačkim poslom profesionalno počeo baviti 2006. godine, a u Brazilu prvi put sudjeluje na SP-u. Dosada je na ovom natjecanju vodio dvije utakmice, obje u natjecanju po skupinama, prva Brazil – Meksiko je završila bez pogodaka, dok su u drugoj Rusija i Alžir odigrali 1-1.

Prije dvije godine Cakir je sudjelovao na EURU u Poljskoj i Ukrajini gdje je sudio tri utakmice, a jedna od njih bio je i polufinalni ogled između Španjolske i Portugala u kojemu je Španjolska slavila boljim izvođenjem 11-eraca nakon što je u 120 minuta bilo 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cakir je ostao u lijepoj uspomeni i hrvatskoj reprezentaciji, jer je u ožujku prošle godine vodio utakmicu protiv Srbije u Zagrebu koja je završila 2-0 u korist Hrvatske.

Izvan nogometa Cakir ističe kako voli provoditi vrijeme s obitelji, čitati romane Stephena Kinga, te slušati rock glazbu.

Utakmice koje je Cuneyt Cakir sudio na svjetskim prvenstvima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP 2014: Brazil – Meksiko 0-0 (utakmica u skupini)

SP 2014: Rusija – Alžir 1-1 (utakmica u skupini)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.