Španjolski mediji prisjetili su se Dražena Petrovića: ”Mozartovo nedovršeno djelo”

Foto: Snimka zaslona

Prije 27 godina u Njemačkoj poginuo je najbolji hrvatski košarkaš Dražen Petrović. Mnogi će se složiti da je s Draženom umro i dobar dio hrvatske košarke, koja se nikad nije oporavila. Mnogi se danas prisjećaju događaja od prije 27 godina koji je šokirao košarkaški svijet, i ne samo onaj košarkaški. Dražen Petrović u svoje je vrijeme bio najbolji košarkaš Europe, igrač koji je ostalim Europljanima prokrčio put prema NBA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je kako je i živio sa srcem za hrvatsku reprezentaciju, što je i dokazao, naime, posljednju utakmicu u svojoj bogatoj, a opet prekratkoj, karijeri Dražen je igrao u hrvatskom dresu. Kad to usporedimo s nekim današnjim hrvatskim košarkašima, koji kalkuliraju igrati ili ne za Hrvatsku, odazvati se ili ne pozivu izbornika, jasno je kakva je veličina bio Petrović, inače rođen u najstarijem gradu na Jadranu, Šibeniku.

Kako smo već pisali Dražena se prisjetio i jedan od njegovih bivših klubova, Real Madrid, a prisjetili su ga se i brojni španjolski mediji. Prije svih AS, koji je na  na svojoj internetskoj stranici objavio svoju naslovnicu iz 1993. godine na kojoj je pisalo “Poginuo Petrović”.

Foto: Snimka zaslona

“Mozartovo nedovršeno djelo”, piše u nedjelju taj dnevnik u tekstu gdje navodi kako je “došao u NBA kao zvijezda, gdje mu nije bilo lako izboriti se za mjesto, a kada se izborio za njega, preminuo je.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.