Španjolski novinar: ‘Vjerujem da postoji jednostrani osjećaj u nogometu kako Modrić zaslužuje tu nagradu’

Foto: fah

Španjolski novinari koji svakodnevno izvještavaju o Real Madridu sigurni su da će vezni igrač Luka Modrić danas dobiti nagradu The Best, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekujem da nagradu dobije Luka Modrić. Vjerujem da postoji jednostrani osjećaj u nogometu kako on zaslužuje tu nagradu. Kolege iz ove profesije, ali i klubovi bili bi jako zadovoljni da on dobije priznanje za ovu godinu. Sviđa im se, radi na terenu ono što drugi ne rade, otvara igru, oduzima loptu, zabija golove, puca penale (za Hrvatsku) pa vjerujem kako bi to bilo pravedno”, kaže Anton Maena, izvjestitelj radijske postaje Cadena SER.

“Sezona Cristiana Ronalda s Real Madridom, u onome najbitnijem, Ligi prvaka, bila je spektakularna. Bio je najbolji strijelac, zabijao je presudne golove u ključnim utakmicama poput one protiv Juventusa. No u godini Svjetskog prvenstva veliku težini pri dobivanju nagrade ima upravo Svjetsko prvenstvo”, poručuje.

Krajem godine će biti dodijeljena i nagrada Zlatna lopta u organizaciji časopisa France Football pri kojoj glasuju njegovi novinari i dopisnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za mene je to najprestižnija nagrada, koja ima najviše okusa, no teško će ju osvojiti Modrić. Prvo zato što još nedostaje puno mjeseci do njene dodjele pa bi se moglo pomalo zaboraviti Svjetsko prvenstvo. Drugi razlog je taj, što je to francuska nagrada pa bi ju mogao osvojiti Antoine Griezmann koji radi medijski presing da je dobije. U intervjuuima govori da zaslužuje Zlatnu loptu, da je to najljepša nagrada… Modrić će stoga teško dobiti tu nagradu jer ona ima francuski dodir”, zaključuje Maena.

Luka Modrić u posljednjih pet godina je osvojio četiri puta Ligu prvaka, a ljetos je s Hrvatskom došao do srebrne medalje nakon finalnog poraza od Francuske. Drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu najveći je uspjeh hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.