Spektakl za kraj godine, finale Davis Cupa: Hrvatska se predvođena Čilićem i Ćorićem može revanširati Francuskoj za poraz u finalu SP-a!

Foto: fah

Napokon je stigao i taj još jedan povijesni dan hrvatskog sporta. Koliko ih je samo bilo u godinama nakon raspada komunističke Jugoslavije do današnjih dana? Teško ih je sve nabrojiti u jednom članku, no, činjenica je da hrvatski sport i hrvatski sportaši na najbolji mogući način predstavljaju svoju domovinu, od rukometaša, vaterpolista, košarkaša, tenisača, do Janice i Ivice Kostelić i sjajnih hrvatskih nogometaša. Da, s pravom nas i neki svjetski mediji proglašavaju sportskom velesilom. Hrvatska je ove godine igrala finale nogometnog SP-a, igrat će i finale Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska Davis Cup reprezentacija predvođena Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem od 14 sati kreće u svoje treće finale Davis Cupa. Ponovimo još jednom, treće finale natjecanja koje je starije od stoljeća!?

Hrvatska je Davis Cup osvojila prije 13 godina na krilima Ivana Ljubičića i Marija Ančića, Hrvatska danas ponovno ima priliku, po drugi puta u eri Marina Čilića. S obzirom na pojedinačni rejting tenisača na ATP ljestvici Hrvatska je favorit, no, ovo je ipak Davis Cup, ovo je finale u Lilleu, Hrvate čeka 25 000 Francuza na spektakularnom Pierre Mauroy stadionu, Francuzi su aktualni prvaci…

Davis Cup spektakl otvaraju Borna Ćorić i Jeremy Chardy koji je iznenađujuće uskočio u prvi plan umjesto Lucasa Pouillea, inače najbolje rangiranog među odabranim Francuzima. No, francuski izbornik očito ima neku svoju viziju, vjerujemo kako će mu hrvatski izbornik Željko Krajan, a prije svega Čilić i Ćorić na terenu, adekvatno odgovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na sportski spektakl u Lilleu dolazi i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja redovito prati velike sportske događaje u kojima sudjeluju Hrvati. Bila je predsjednica i na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji te je svojim navijanjem oduševila ne samo Hrvate nego i dobar dio svijeta s obzirom kako je Svjetsko prvenstvo bilo jedan od najvećih događaja ove godine u svijetu, i to nije bio samo sportski spektakl. Nogometno prvenstvo svijeta puno je više od sporta.

Mogu li se Čilić, Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, revanširati Francuzima za poraz Vatrenih u finalu SP-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.