Spekulacije kao dezinformacije: Tko Matea Kovačića ‘tjera’ iz Reala?

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativac, Mateo Kovačić, ove sezone, kažu mnogi, ipak napokon dobiva nešto više prostora u prvom sastavu Reala te ga, što je još važnije, bolje koristi, iako je u zadnjih 14 utakmica spomenuti veznjak samo pet puta bio u početnom sastavu kraljevskog kluba. Otkud, ako je tome tako, dojam da je Kova jedan od boljih veznih nogometaša prvaka Europe? Razlog leži u činjenici da se danas o Hrvatu puno više piše nego što je to bio slučaj jučer, drugim riječima, Mateo daleko kvalitetnije koristi svoje prilike nego što je to bio slučaj prošle sezone, kad je tek povremeno pokazivao svoj raskošni nogometni talent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto onda nema i više utakmica u prvom sastavu Reala iako Real vodi iscrpljujuću utrku na čak dvije fronte, u obje je utrke izraziti favorit? Nažalost, odgovor na ovo pitanje, koje se sve češće spominje u španjolskim medijima, može dati jedino trener Zinedine Zidane, za koga kažu da je sklon hrvatskim igračima te da je Kovačić, barem s njegove točke gledišta, budućnost Reala i potencijalni nasljednik Luke Modrića.  Objektivno gledajući Kovačić je u jednoj kontradiktornoj situaciji, s jedne strane može biti zadovoljan svojom igrom, s druge strane nema pretjerano razloga za zadovoljstvo vremenom provedenom na terenu. Svjetsko prvenstvo u Rusiji se približava.

I dok španjolski mediji ne spominju previše odlazak Kovačića, tek prenose neke napise iz drugih europskih medija, poglavito talijanskih, baš talijanski mediji ”sele” Kovu iz Španjolske na Apenine. Navodno hrvatski veznjak po tko zna koji put ”razmišlja o odlasku iz Madrida”, mada je osobno u nekoliko navrata odlučno odbacio takve konstrukcije. Naravno, odlazak Kove iz Reala u Italiju ne dolazi u obzir sve dok se njega to bude pitalo, odnosno, dok bude imao nekakve nade da će kad tad zaigrati u Realu kao standardni član prve postave, nešto poput već spomenutog kapetana Vatrenih Luke Modrića. Svaka čast svim ostalim klubovima, osim možda Barceloni, Real je ipak Real, najveći klub na svijetu 20. stoljeća, a kako je krenulo kraljevi će poharati i 21. stoljeće.

Talijanski mediji tako tvrde da bi glavni razlog u odlasku Matea Kovačića iz Madrida u Italiju mogla biti želja našeg igrača da potpuno spreman dočeka početak idućeg ljeta i Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.  Bit će to ujedno i posljednja velika prilika Modrićeve generacije te nagovještaj smjene generacija kad su Vatreni u pitanju, naravno, Kovačić želi biti dio toga, želi biti motor Vatrenih u godinama koje nadolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu, posebno o odlasku Kovačića iz Reala, misli agent hrvatskog reprezentativca Nikky Vuksan?

”Nikakvih novih vijesti nema. Mateo ima ugovor s Realom koji traje do 2021. i stvarno mi nisu jasne te silne glasine. Mateo Kovačić ne ide nikud.”

Drugim riječima, spekulacije o prelasku Kovačića u Romu, Milan te engleski Tottenham, koji je nedavno poražen od West Hama Slavena Bilića, ostat će, barem za sada, tek na razini spekulacija, nagađanja i medijskih manipulacija. Kad spekulacija postaje dezinformacija od novinarstva preostaje tek senzacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.