Split izbacio Hajduk i ušao u povijesno finale Kupa

Nogometaši RNK Splita prvi su finalisti Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratnom dvoboju polufinala na svom stadionu svladali Hajduk s 1:0, te s ukupnim prezultatom 2:1 prošli u povijesno, prvo finale u povijesti. Pred 2500 gledatelja utakmicu na stadionu Park Mladeži sudio je Bebek iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2015042241824c69924ae1da640a7f44
Do najvećeg uspjeha u povijesti kluba Split je došao pogotkom Sokola Cikalleshia u 43. minuti iz kaznenog udarca. U vrlo lošoj utakmici Hajduk je najveću priliku propustio u 36. minuti kada je Milevski na dodavanje Vlašića pogodio vratnicu. U 42. minuti Milović i Jozinović su u svom kaznenom prostoru srušili Bagarića, a Albanac Cikalleshi je bio precizan s bijele točke. U drugom dijelu Hajduk je cijelo vrijeme napadao, ali nisu uspjeli uputiti niti jedan ozbiljniji šut na vrata gradskog suparnika.

U drugom polufinalu kasnije igraju Rijeka i Dinamo, a zagrebački sastav brani prednost od 2:1 iz prve utakmice na Maksimiru. Rezultat za vrijeme pisanja ovog izvještaja bio je 0:0 na poluvremenu.

Hrvatski nogometni kup, polufinale, uzvrat:
RNK Split – HNK Hajduk 1:0 (Cikalleshi 43-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.