Splitski Hajduk slavi 104. rođendan!

Na današnji dan, 13. veljače 1911. godine odobrenjem Carskog namjesništva u Zadru, a na inicijativu četvorice Splićana, praških studenata Fabijana Kaliterne, Vjekoslava Ivaniševića, Lucijana Stelle i Ivana Šakića uz pomoć Vladimira Šore i profesora Josipa Barača, osnovan je Hrvatski nogometni klub Hajduk, velikan hrvatske i europske nogometne povijesti koji živi (vječno) i dan danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj stogodišnjak, koji je uvijek bio sinonim prkosa moćnima, a na strani slabijih do sada je odigrao preko dvije tisuće prvenstvenih utakmica, preživio tri rata i nekoliko država/kraljevstava. Povijest kojom se samo Hajduk može podičiti, svakako ga stavlja u vrh klubova s ovih prostora. Moderno doba, prepuno raznoraznih usputnih prolaznika, uhljeba i kriminalaca doveli su Klub pred rub propasti, odakle se iz godine u godinu, mjeseca u mjesec vraća sve bolji i snažniji, uz neupitnu pomoć vojske navijača.

Možda Hajduka ne bi ni bilo da nema njegovog srca, Torcide koja je i u ovim teškim vremenima uz klub. Preko udruge Naš Hajduk uspostavljen je model upravljanja klubom, gdje svaki registrirani navijač ima pravo glasa u izbornu Nadzornog odbora kluba. Pokazalo se to kao vrlo uspješan model i Hajduk je na pragu izlaska iz krize. Dugovi samo što nisu sanirani, a financijski pokazatelji nam govore kako će do 105. rođendana Hajduk biti na svojim nogama, zdrav i jak kao nekada u slavnoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosna vojska navijača danas slavi rođendan jedine ljubavi, voljenog kluba, koji je zapravo više od toga. Ni trofeji, ni pobjede pa ni budžet kluba ne ocrtavaju tu veličinu koliko ljubav njegovih navijača prema njemu i smisao života istih. Hajduče, sretan ti rođendan!

Raspored aktivnosti u okviru proslave 104. rođendana Kluba

ČETVRTAK, 12. VELJAČE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.30 sati: Humanitarni koncert „Svi za Pava“ u maloj košarkaškoj dvorani na Gripama kojem će nazočiti prvotimci Hajduka (koncert nije dio službenog programa HNK Hajduk)

PETAK, 13. VELJAČE

9.00 sati: Misa za Hajduka u crkvi sv. Ante na Poljudu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.00 sati: Polaganje vijenaca na spomen ploču na sjevernoj tribini Poljuda za sve navijače i članove Hajduka poginule u Domovinskom ratu

11.00 sati: Polaganje vijenaca na Hajdukovu grobnicu u znak sjećanja na sve nogometaše, trenere i dužnosnike koji počivaju na splitskom groblju Lovrinac

NEDJELJA, 15. VELJAČE

17.00 sati: Hajduk – Slaven Belupo, utakmica 21. kola MAXtv Prve lige na Poljudu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.