Sportske zvijezde na Čilićevom humanitarnom turniru za djecu Petrinje

Zagreb, 12.6.2019 - Prvo izdanje humanitarnog sportskog događaja Gem Set Hrvatska, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, na kojem će se 24 poznatih hrvatskih sportašica i sportaša igrati teniski turnir i prikupljati sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u Osnovnoj školi u Tordincima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na fotografiji Kolinda Grabar Kitarović, Marin Čilić. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Dvije godine nakon premijernog izdanja “Gem Set Hrvatska” održanog na zagrebačkoj Šalati, gdje je velik broj vrhunskih hrvatskih sportaša sudjelovao na humanitarnom teniskom turniru parova, 12. i 13. srpnja u Petrinji će biti održano drugo izdanje ovog humanitarno-sportskog događaja kojeg organizira Zaklada Marin Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je to bio slučaj 2019., kad su se brojna velika sportska imena iz Hrvatske odazvala pozivu Marina Čilića i svojim angažmanom na teniskom terenu i oko njega pomogli u prikupljanju sredstava za izgradnju multifunkcionalnog igrališta osnovne škole u Tordincima, dvije godine poslije Marin Čilić je uspio ponovno okupiti hrvatske sportske zvijezde koje će se 13. srpnja u Petrinji, na tek izgrađenom multifunkcionalnom sportskom terenu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji, pokazati svoje tenisko umijeće na turniru parova. Uz već najavljene Luku Modrića, Marija Mandžukića, Matu Pavića Nikolu Mektića, najbolji hrvatski tenisač je putem video veze iz Londona objavio još nekolicinu imena koja će se naći na drugom izdanju humanitarno-sportskog spektakla.

– Dolaze Ivan Perišić, Ante Rebić, Mateo Kovačić, Donna Vekić, Ivan Dodig… Nadamo se rukometašima, bit će košarkaša, bit će sjajan sportski event, poručio je Čilić i prisjetio se kako je to izgledalo prije dvije godine na Šalati:

– Strašno sam ponosan što smo došli do drugog izdanja. Svi su mogli uživati u prvom izdanju, vidjeti sportaše u drugom sportu od onog na koji su navikli. Svi su bili oduševljeni, to jedno veliko druženje je rezultiralo skupljanjem velikog novčanog iznosa. Mi sportaši imamo veliko srce kad su u pitanju humanitarne akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Petrinji će se među natjecateljima naći i Borna Ćorić, koji zbog sportskih obveza nije mogao sudjelovati na prvom izdanju.

– Jako mi puno znači što ću biti tamo, s obzirom da prije dvije godine nisam mogao sudjelovati. Vidio sam da je bilo jako dobro, da se prikupilo mnogo sredstava. Razgovarao sam sa sportašima i rekli su mi da su se dobro zabavili, da je bila sjajna atmosfera, rekao je Ćorić na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Esplanade, a onda nastavio u šaljivom tonu:

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Meni će to biti odličan pripreman turnir, za moje rame koje sam operirao prije pet tjedana. Nadam se da će Marin što bolje proći na Wimbledonu pa da što kasnije dođe. Ja ću otići probati teren par dana prije, što će mi biti prednost, jer će on doći s trave.

Ni Čilić nije ostao dužan.

– Nisam siguran koliko si svjestan nivoa kompetitivnosti. Borna, spremi se – u formi sam.

Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić, istaknula je uspješnost prvog izdanja ovog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad smo dobili ideju o projektu, nismo ni sanjali koliko će dobro biti prihvaćen. Cilj koji smo zadali prije prvog izdanja smo nadmašili. Osim izgradnje igrališta u Tordincima, uspjeli smo obnoviti i igralište osnovne škole u Grubišnom Polju.

Mrkonjić je najavila da će 12. srpnja, dan uoči turnira, biti otvoreno i tenisko selo s bogatim sadržajima i programima za djecu, a da će od 26. lipnja biti moguće kupiti ulaznice za turnir putem sustava Entrio.

U ovoj akciji Zakladi je partner Rotary klub Osijek – Josip Juraj Strossmayer.

– Drago mi je da smo partneri i veselim se budućim suradnjama, izjavio je predsjednik Rotary kluba Velimir Slovaček.

– Ne mogu opisati koliko ova akcija znači za Petrinju, rekla je gradonačelnica Magdalena Komes koja je isktaknula da je grad na čijem je čelu “teško ranjen, ali još uvijek živ” zahvaljujući ljudima koji ga nisu napustili.

– Mi nismo ostali samo bez kuća i domova. Ostali smo bez vrtića, škola, kulturnih centara. Nemamo centar grada. Ali ljudi su odlučili ostati. Ostali su zbog ljubavi prema tom kraju. Zamislite koliko će značiti djeci dobiti autogram od sportaša, zajedničku fotografiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije Darijan Vlahov očekuje da ovo neće biti samo jednokratna suradnja.

– Petrinji će još sljedećih deset godina Zaklada trebati. To igralište je izuzetno bitno, jer je jedino preostalo u tom dijelu grada. Zato nam je ta suradnja bila značajna, rekao je Vlahov te dodao:

– Od Univerzijade u Zagrebu nije bilo ovako značajnog sportskog događanja u Petrinji.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić istaknuo je važnost sinergije sportaša i turizma po kojima je Hrvatska globalno prepoznatljiva.

– Takva suradnja se pokazala iznimno uspješnom i učinkovitom. Nismo ni sekunde dvojili da se uključimo u ovaj projekt. Vjerujem da je pred nama dugoročna uspješna suradnja.

Za kraj se Marin Čilić još jednom obratio onima zbog kojih će se hrvatski sportaši okupiti u Petrinji.

– Nadam se da će djeca Petrinje i okolnih mjesta okupiti u velikom broju i da će im ovaj događaj ostati u ugodnom sjećanju, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.