Sportski direktor Osijeka o transferima: ‘Ako nemaš za Louis Vuitton kupuješ u Zari’

Foto: NK Osijek

NK Osijek odigrao je dvije utakmice otkako je posao sportskog direktora u klubu preuzeo Portugalac Jose Boto, čovjek koji bi trebao klub s Opus Arene podići na višu razinu, europsku. Prije utakmice protiv Hajduka, sjeo je s druge strane Valentine Miletić te za MaxSport prokomentirao neke vrlo zanimljive stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još uvijek upoznajem svoj tim i ligu. Trebat će mi još neko vrijeme da sve upoznam, ali prvi dojmovi su dobri. Sviđa mi se način na koji momčad igra, dobri su tehnički, a kvaliteta terena je isto tako dobra”, rekao je Boto.

“Radio sam u dva velika kluba koji su imali puno novca za kupnju igrača, ali čak i tamo smo se morali boriti s onima koji su financijski jači. Sve je pitanje prilagodbe, dat ću vam primjer s odjećom”, rekao je.

“Ako nemate novca da odete u Chanel ili Louis Vuitton, odete u Zaru, malo se potrudite i također nađete dobru odjeću. Ista je stvar s igračima”, izjavio je kratko te se osvrnuo na veliku prednost Hrvatske. “Prije svega moramo gledati što imamo kod sebe. Hrvatska je veliki proizvođač talenata, poput Portugala. To nam treba biti cilj”, započeo je Boto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Znali smo pogriješiti s transferom’

“Ponekad smo znali pogriješiti s transferom. Ne zbog kvalitete igrača nego zbog mentaliteta. Ispričat ću vam zanimljivu priču. Jednom smo kupili jako kvalitetnog igrača”, prisjetio se.

“Na predstavljanju u Benfici bio je sa svojom djevojkom, snimali se, fotografirali se i u tom trenutno sam rekao Ruiju Costi da ćemo s ovim dečkom imati problema jer je za njega to ogroman korak. I to se pokazalo istinitim, nije se pokazao spremnim za klub te veličine”, iznio je zanimljiv primjer.

Ne voli zimski prijelazni rok

“Da bi bio veliki igrač osim kvalitete moraš imati i muda. Ono što ja gledam je tehnika, ali i inteligencija. Imam sreće što sam u Hrvatskoj koja ima tehnički jake i inteligentne igrače. Sad im samo treba usaditi pravi mentalitet”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče prvih transfera koje će u Osijeku odraditi rekao je kako mu zimski rok nije najdraži pa će tu biti suzdržan. “Sigurno ćemo dovesti jednog igrača, možda još jednog ako se ukaže prilika. Nekoga iz neke velike momčadi, tko možda ne igra dovoljno. Siguran sam da bi netko takav bio dobitak za ovaj klub. Ne dođe li takva prilika, onda nikoga više nećemo dovesti”, potvrdio je rečeno.

“Zimski prijelazni rok je za mene najgori. Dovodiš igrače koji nisu u ritmu i onda im treba vremena za prilagodbu, a ako u tome ne uspiju, brzo krenu kritike. Iz tog razloga ne volim puno raditi na zimskom prijelaznom roku”, objasnio je Portugalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.