Srbi krive samo Hrvate, što je s ostalim huliganima: ‘To je standardni obrazac srpske politike u kojem su ‘ustaše’ za sve krive’

Foto: snimka zaslona

Tučnjavu huligana na utakmici i uhićenje šest hrvatskih državljana srpske vlasti i mediji koriste za napade na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati su od sudionika tučnjave u samo nekoliko sati postali i glavni organizatori nereda zajedno sa crnogorskom mafijom. Srpski mediji više ne navode kako je bila riječ o organiziranoj skupini od 80 do 100 huligana koji imaju bijele trake oko ruku, uhićenim Grcima, Rusima, Bugarima, nego samo o šestorici hrvatskih državljana uz Splita.

Zanimljivo, 60 Bugara koji su spominjani kao sudionici nereda, prema tvrdnjama medija, pobjegli su policiji.

Sve se od samih nereda pretvorilo u preuzimanje Beograda i skidanje s vlasti srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, a sve u organizaciji stranih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik Miroslav Tuđman smatra kako je riječ o klasičnom informacijskom ratu koji provode umreženi mediji.

“To je standardni obrazac srpske politike u kojem su ‘ustaše’ za sve krive”, rekao je za Jutarnji list.

Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova, smatra kako su šestorica iz Splita ispali potpuni naivci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ispada kao da su oni bili dio nekog plana, ali su nasamareni. Sada se čini da je sve ovo jako dobro došlo svima u javnom prostoru Srbije da se skrene pozornost s nekih drugih važnijih stvari”, smatra Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.