Srna: Preživio sam rat u Hrvatskoj i nisam pomislio otići iz Ukrajine

Danas u 21:05 u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige kapetan Šahtara Dario Srna predvoditi će Ukrajince protiv starog znanca Seville. U drugoj utakmici sudariti će se slavni Liverpool i Villareal. A dugogodišnji kapetan Šahtara iz Donjecka otvorio je dušu za engleski Guardian i objasnio zašto nije otišao iz Donjecka kada je počeo rat u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sjećam se svog zadnjeg dana u Donjecku. Bio je 16. svibnja 2014. godine. Rekli su nam da moramo otići brzo. Nisam puno toga niti stigao uzeti iz kuće. Otišli smo s dva auta, a moje majice još vise tamo u ormarima. Ja sam jedini tamo bio uvjeren da će sve brzo završiti. Rekao sam im svima da ćemo se vratiti kućama za šest mjeseci”, ispričao je Darijo Srna za Guardian kako su počeli njegovi ‘izbjeglički dani’ sa Šahtarom.

“Kažu mi da je kuća u redu i da je još uvijek tamo”, dodao je Srna koji će danas predvoditi „rudare“ u čak 1260 km udaljenom Lavovu na drugom zapadnom i „mirnom“ kraju Ukrajine.

O svom najdražem trenutku karijere Srna kaže: “Dogodio se 7. svibnja 2009. godine kada smo pobijedili Werder 2:1 i osvojili Kup Uefe. Bio je to fenomenalan dan za Šahtar, Donjeck, ali i cijelu Ukrajinu. Stvarno nešto posebno”, rekao je Srna pa nastavio: “Ova današnja momčad je bolja od te iz 2009. godine. Jača je i u glavama i jako motivirana. Ljudi koji su mislili da će se Šahtar raspasti zbog toga što smo izgubili stadion i zapravo svoj dom, ne poznaju dovoljno našeg predsjednika i općenito naš klub. Ostali smo bez nekih od najboljih igrača kao što su Willian, Fernandinho, Mkhitaryan i Teixeira, a imamo kvalitetu naše igre na istom nivou. Svi danas vide što Willian i Fernandinho rade u Engleskoj, a ovaj klub ih je stvorio”, ispričao je Srna engleskim novinarima koji ističu kako je bivši igrač Hajduka glavni igrač i glavni pomagač predsjedniku Ahmetovu, koji je od Šahtara stvorio veliki i ugledni europski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već sam preživio jedan rat u Hrvatskoj. Šahtar je moj dom i nikada nisam pomišljao da napustim ovaj klub i prijeđem u neki drugi. Nikada ne bih mogao ostaviti ove ljude, pogotovo ne u ovako teškim trenucima. Chelsea, Bayern i Borussia Dortmund su slali ozbiljne ponude za mene, ali da sam otišao u Chelsea, morao bih počinjati iz početka, a to mi baš i nema smisla”, pojasnio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.