Stadion: Izostanak Bočkaja “smijenio” je Zekića; Rijeka sve bolja

Foto: snimka zaslona

Prošlo kolo domaćeg prvenstva donijelo je promjenu na klupi Osijeka, gdje je Zorana Zekića zamijenio Dino Skender. Marko Lozo je u emisiji Stadion prokomentirao njegov odlazak.

Inače, Zekić je svojedobno preuzeo klub pred ispadanjem, a preporod je počeo upravo njegovim dolaskom prije tri i pol godine. Njegova momčad izbacila je PSV i dugo je bila sjajna, ali došla je kriza i – odlazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Gorica je bila povod za odlazak Matjaža Keka s klupe Rijeke, a sada je “smijenila” i Zekića.

Zekić i Kek bili su ikone HNL-a

– Zoran i Kek su zadnjih godina bili ikone HNL-a. Dobar je karakter i trener i sigurno će se znati vratiti uspjesima, kakve je ostvarivao i u Osijeku, smatra Marko Lozo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On bit problema vidi u dovođenju nedovoljno dobrih prinova: – Po meni je tu ključ problema. Zekić i sportski direktor imali su, koliko znam, otvorene ruke za dovođenje igrača. Po meni nisu to kvalitetno napravili tako da u drugom dijelu sezone ponove rezultate iz prvog dijela.

Izostanak Bočkaja doveo je do nerješivih problema

Lozo je istaknuo još jedan problem koji je na kraju doveo do smjene na klupi slavonskog prvoligaša: –  Zekić se zaljubio u Bočkaja, njegovim izostankom došlo je do ogromnih problema u organizaciji igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samoj utakmici s Goricom Lozo kaže: – Zekić je imao ideju nešto promijeniti protiv Gorice i odlučio se na promjenu sustava, što i nije bilo loše, ali loša je bila podjela uloga unutar tog sustava.

Gorica je hrvatski Atletico Madrid

Prokomentirao je i veoma solidnu momčad Gorice: – Gorica ima svoj stil igre i vidljivo je da su uigrani. Oni su hrvatski Atletico Madrid, ta momčad je kompaktna, odgovorna i zna što radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je zasluženo na drugom mjestu

– Rijeka je zasluženo druga i napreduje iz kola u kolo. Iznimno napreduju u igri prema naprijed i u defanzivnoj tranziciji. Vidljivi su ti mehanizmi i vidi se da je Bišćan to dosta dobro posložio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.