Stigle i čestitke bivših Vatrenih: Nezaustavljivi Hrgović, Amerikanci, Thompson i meč koji će se dugo pamtiti

Foto: Facebook, montaža narod.hr

Najboljem hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću trebala je tek jedna minuta da se u pravom, a to onda znači i najboljem, svjetlu predstavi američkoj javnosti. Naime, Filipu je toliko trebalo da u Oxon Hillu nokautira Gregoryja Corbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Amerikanci ignorirali želju Hrgovića za puštanjem pjesme Marka Perkovića Thompsona Filip im je poslao jasnu poruku i poručio kako idući puta kad se to dogodi vodi Marka u ring. Dugo će ga pamtiti u Americi, barem ona publika koja voli boks.

Naime, u najvećem meču dosadašnje karijere Hrgović je pokazao da je ozbiljan pretendent na sam svjetski boksački tron.

“Ovo se događa u boksu. Gregory Corbin je sjajan boksač i hvala mu što je prihvatio ovaj meč. Ovdje sam da bih ostao. Hvala SAD-u, Marylandu, Eddieju Hearnu i timu Sauerland. Čast mi je bilo boriti se na ovoj sjajnoj priredbi. Niste imali vremena vidjeti najboljeg Filipa Hrgovića, no veselim se velikim mečevima i sjajnim protivnicima. Namjeravam fanovima u SAD-u pružiti sjajne borbe”, nakon meča poručio je najbolji hrvatski boksač koji je prije nekoliko godina na Olimpijskim igrama osvojio broncu za Hrvatsku.  Već tada je najavio kojim će putem ići njegova karijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović je tako u noći sa subote na nedjelju upisao svoju osmu profesionalnu pobjede iz isto toliko nastupa, hrvatski udarač u ovom trenutku djeluje nezaustavljivo. Svojim nastupom oduševio je mnoge, nažalost, ne i dio hrvatskih medija koji ne mogu probaviti činjenicu da u sve svoje pobjede Filip odlazi uz pjesme Marka Perkovića Thompsona, no, to je već neka druga tema. Kako je došlo do toga da je čak i Thompsonova bezvremenska hit pjesma, ”Lijepa li si”, postala sporna pitanje je za politiku i medije u službi te politike.

Nakon meča, kako smo već pisali, hrvatskom su boksaču počele stizati brojne čestitke, javio se i Eddie Hearn, jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu boksa te poznati promotor koji skrbi o karijeri prvaka Anthonyja Joshue. Hearn je na Twitteru objavio:

”Filip Hrgović je problem!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Čestitke Hrgoviću uputili su i bivši hrvatski reprezentativci, Mario Mandžukić i Ivan Klasnić.

Bivši prvak svijeta po WBO verziji Joseph Parker napisao je: “Čestitke brate!’‘ Hrgović mu je odmah zahvalio.

“Hrgović je uništio Corbina”,  napisao je poznati portal BoxingScene.

I brojni navijači diljem svijeta uputili su čestitke Hrvatu koji je očito postao hit u boksačkom svijetu.,

“Čovječe kakav nokaut!”

Kakva smijurija, Corbin nokautiran odmah u prvoj, a baš sam htio gledati toliko najavljivanog Hrgovića u akciji. To se nije dogodilo.”

“Savršeni Hrgović je ponovno pobijedio. Treba ga spojiti s Joyceom. Brončani protiv srebrnog olimpijca.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.