Isprobajte: Neodoljiva kremasta torta sa svježim jagodama i kremom od vanilije

Foto: Slatki svijet

Ukusna i jednostavna torta sa svježim jagodama, beze korama i kremom od vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprobajte recept koji donosi Slatki svjijet za neodoljivo kremastu tortu s jagodama!

Sastojci

Beze kore
5 bjelanjaka
55 g šećera
1 vanilin šećer
25 g oštrog brašna
1 žličica oštrog brašna
prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema
1 l mlijeka
10 žutanjaka
200 g šećera
1 vanilin šećer
3 praška za puding s okusom vanilije
250 g maslaca

Ostalo
1 kg svježih jagoda
400 ml slatkog vrhnja
malo mlijeka za vlaženje kora

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeni sastojci za kore dovoljni su za pripremu jedne, a potrebno je ispeći dvije ovakve kore.
Bjelanjke s dodatkom soli miksajte dok se malo ne zapjene pa postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Kuhačom lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (28 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom i premazali uljem. Koru pecite 20 minuta na temperaturi od 160 °C. Ispecite još jednu takvu koru.

Ohlađene kore premažite s malo zagrijanog mlijeka.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom, praškom za puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljenu smjesu pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izmiksan maslac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tortu slažite u kalupu u kojem su se pekle kore. Najprije stavite jednu koru, premažite ju s malo kreme i posložite polovicu narezanih jagoda. Nanesite još malo kreme i prekrijte ju drugom korom. Premažite koru s malo kreme i posložite ostatak jagoda. Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se krema dobro stisne.

Slatki savjet

Oštrim nožim odvojite tortu od kalupa i ukrasite ju ostatkom kreme i tučenim slatkim vrhnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.