Stipanović: Srce je tuklo, kad sam ušao u cilj, nisam znao gdje sam

Tokio, 01.08.2021 - Hrvatski jedrilicar Tonci Stipanovic (35) osvojio je srebrno odlicje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Nastavila se hrvatska žetva olimpijskih medalja u Tokiju. Sedmu po redu i drugu srebrnu osvojio je Tonči Stipanović u klasi laser. Sa srebrnim jedriličarem razgovarala je Zrinka Grancarić, koja se javila u podnevni Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji dio regate sve je odlučio, što je bilo u glavi?

– Svašta je bilo u glavi, vrtjele su se svakakve slike, rekao sam sebi da ne smijem pustiti, da ima još do cilja, da se borim koliko god je moguće pa ću na kraju vidjeti hoće li biti suze radosnice ili tužne. Na kraju je sve super prošlo, stvarno sam uzbuđen i sretan zbog ove nove srebrne medalje.

– Je li srce tuklo u finalu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da, kad sam ušao u cilj, nisam znao gdje sam. Glava puca od veselja, od vike, srce je kucalo kad se digla ona zastava od tri minute sve do maloprije.

Pet godina je prošlo od Rija, a dvije medalje su sada tu. Kako je to biti prvi hrvatski jedriličar u povijesti s dvije olimpijske medalje?

– Lijepo je, nisam nikad gledao na tu stranu, jednostavno, rezultat je tu, za sve oni koji su tu uz mene sve ove godine. Naravno, najviše je zaslužan trener. A to što sam sada ispisao povijest možda je manje bitno, važnije je da ova medalja potakne djecu da krenu jedriti i da u budućnosti imamo još ovakvih medalja i trenutaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Stipanović pozdravio ekipu u Jedriličarskom klubu Mornar, gdje se slavi od ranog jutra po hrvatskom vremenu.

– Pozdrav ekipi! Nadam se da će vam ostati snage za slavlje kad se vratimo doma!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.