Jednostavan recept za brz i sočan čokoladni kolač s trešnjama ili višnjama

Foto: slatkisvijet.com

Isprobajte jednostavan recept za brz i sočan čokoladni kolač s trešnjama. U nedostatku trešanja možete koristiti višnje, maline ili šumsko voće. Kolač je uvijek jednako ukusan i uvijek uspijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit s trešnjama ili višnjama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 g glatkog brašna
50 g kakaa u prahu
½ praška za pecivo
180 g šećera
2 vanilin šećera
3 jaja
1 žličica cimeta
200 g kiselog vrhnja
100 ml ulja
300 g odkoštenih trešanja ili višanja

Čokoladna glazura

100 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu.

U zasebnoj zdjeli izmiksajte jaja sobne temperature sa šećerom i vanilin šećerom. Miksajte ih 5 minuta tako da dobijete gustu, svijetlu smjesu. Zatim umiješajte kiselo vrhnje sobne temperature i ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupno dodajte suhe sastojke, a nakon svakog dodavanja smjesu kratko izmiksajte na najmanjoj brzini. Prilikom dodavanja suhih sastojaka obavezno ih prosijte kako bi uklonili sve grudice. Na kraju u smjesu umiješajte očišćene i ocijeđene trešnje ili višnje.

Pripremljenu smjesu izlijte u duguljasti kalup za kolače kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180°C. Nakon 35 minuta svakako provjerite kolač čačkalicom da vidite je li pečen. Ja sam koristila ovaj specijalni kalup s oznakama za šnite koje kolaču daju poseban izgled. 🙂

Foto: slatkisvijet.com

Pečeni kolač ostavite 10-15 minuta sobnoj temperaturi da se malo ohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje.

Za pripremu glazure čokoladu otopite na laganoj vatri zajedno s uljem. Ostavite da se čokolada malo ohladi na sobnoj temperaturi. Potpuno ohlađeni kolač premažite čokoladnom glazurom. Kolač dodatno ukrasite čokoladnim mrvicama ili svježim voćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.