Stipe Žunić: Vjera je moj temelj, putokaz i životna veza sa Stvoriteljem koja mi daje iz dana u dan smisao i snagu

Foto: fah

Stipe Žunić na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u kvalifikacijama je bacio kuglu na 20,52 m te zauzeo ukupno osmo mjesto. Nastup je završio na 11. mjestu bacivši kuglu na 20,04 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se do 2013. godine natjecao u dvije discipline bacanju koplja i kugle, od 2013. specijalizirao se za bacanje kugle. Osobni rekord na otvorenom mu je 20,70 m ostvaren u srpnju 2016. godine na test natjecanju u Splitu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u Amsterdamu. Prethodni najbolji rezultat od 20,68 m postavio je na Europskom prvenstvu Zürichu 2014. godine kada je osvojio četvrto mjesto.

Ono što je manje poznato jest da je Stipe vjernik. Jednom prilikom je o važnosti vjere progovorio za Laudato.hr.

“Vjera je moj temelj, putokaz i životna veza sa Stvoriteljem koja mi daje iz dana u dan smisao i snagu za život. Slobodno mogu reći da je vjera najvažnija u mom životu iz razloga što bez vjere ne mogu daleko dogurati, nesiguran sam u sebe i gubim se u ovom već iskrivljenom i nerealnom svijetu gdje nam se nude raznorazni suvremeni trendovi i isprazni ideali ljudskog življenja koji odvlače od bita našeg postojanja ovdje na svijetu, a taj je da vjerujemo Kristu, slijedimo ga i budemo jedno s Njim”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U mom životu vjera je rasla postepeno i malo po malo. Od malih nogu sam bio ministrant u crkvi kasnije sam svirao gitaru u crkvenom zboru župe sv. Josipa na Plovaniji i sve me je to polagano gradilo. Veći iskorak dogodio se ovdje na Floridi u crkvi i studentskom centru sv. Augustina gdje velik broj mladih i studenata aktivno sudjeluju u župi, molitvama i žive Evanđelje.

Operacija mi je donijela jednu veliku pauzu u kojoj sam dobio priliku staviti Boga visoko iznad svega podsjećajući se da zdravlje koje je u Njegovim rukama te da ništa ovozemaljsko ne smije biti iznad našeg Stvoritelja. Tu sam počeo razmatrati svoj odnos s Bogom dublje i pridruživši se misionarima FOCUSA (Felowship Of Catholic University Students) nastaviti primjerom i aktivnom djelovanju među studentima pozivati što više mladih na život s Bogom”, opisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.