Što o eventualnom preuzimanju hrvatske nogometne reprezentacije kaže legendarni talijanski trener?

Foto: fah

Nakon odlaska Ante Čačića, a dolaska na klupu hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, krenule su medijske spekulacije, koje su navodno ”uvezene” iz Italije, o angažmanu proslavljenog talijanskog stručnjaka, inače trenera koji je vodio najveće klubove svijeta, od Reala do Bayerna, Carla Ancelottija. Navodno je Ancelotti trebao preuzeti reprezentaciju nakon dodatnih kvalifikacija te je voditi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, što je iz HNS-a oštro demantirano.  Spominjala se neka vrsta ”vikend angažmana”, tek za SP. Dio medija tvrdi kako je kontakt s Ancelottijem bio uspostavljen prije Dalićevog dolaska, dakle, nema govora o ”miniranju” Zlatka Dalića, kako se pokušava prikazati u dijelu medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu kaže proslavljeni iskusni talijanski trener?

“Moj ugovor s Bayernom ističe na kraju sezone i tek tada ću saslušati ponude, a sada ću uživati u tome što napokon imam vremena gledati nogomet”, rekao je Ancelotti, koji se, dakle, osvrnuo i na spekulacije o preuzimanju Vatrenih. Zanimljivo kako Ancelotti ipak nije odbacio mogućnost preuzimanja naše reprezentacije.  Ponude će pogledati tek na ljeto.

Drugim riječima, Ancelotti čak i kad bi HNS odlučio angažirati Talijana ne bi to mogao učiniti za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje počinje u šestom mjesecu. Ancelotti ima dosta strpljenja te je spreman čekati pravu priliku, koja će, s obzirom na njegov imidž, zasigurno doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakodnevno se pojavljuju nove spekulacije glede moje budućnosti pa me se povezuje s Hrvatskom, Kinom, Evertonom, Chelseajem i drugima, a ja tražim ozbiljan projekt u kojem ću imati vremena za rad i razvoj. I molim da me se ne povezuje s Chelseajem jer bi se moj prijatelj Conte mogao naljutiti!”

Ancelotti nadalje tvrdi kako nije nemoguć povratak na Apeninski poluotok. “Opcija je i Italija, mogu se zamisliti kako ponovno treniram Romu, samo nemojte to reći Eusebiju Di Francescu! Istina je da mi je najvažnije vratiti se na klupu, tako da ću na ljeto saslušati sve ponude…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.