Što je sve uspjelo Zoranu Mamiću a nije uspjelo drugim trenerima Dinama?

Zagreb, 02.10.2016 - Utakmica 11. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka na staionu u Maksimiru. Na slici Zoran Mamić pratio je utakmicu iz lože. foto HINA/ Dario GRZELJ /ds

Kako smo već više puta tijekom večeri napisali nogometaši Dinama iznenađujuće su poraženi u Budimpešti od mađarskog Ferencvarosa. Bilo je 2:1 za Mađare, koji su ovom pobjedom otišli u play off Lige prvaka dok će se hrvatski prvak boriti za grupnu fazu Europske lige. Kako je izgledalo večeras i Europa liga visi o koncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam je kako su Dinamove zvijezde podcijenile Ferencvaros, a za što nemalu odgovornost snosi i Zoran Mamić, koji je uoči puta u Budimpeštu poručio kako je ovo najvažnija utakmica Dinama do one iduće…!? Kako ”ona iduća” može biti važnija ako je ovim porazom Dinamo ostao bez velike financijske injekcije, UEFA-inih milijuna, ali i Lige prvaka? Plasmanom u Ligu prvaka Modri bi potvrdili primat u ovom dijelu Europe, pritom mislimo na klubove srednje i jugoistočne Europe, da ne kažemo ”regije”.

Ferencvaros je tako postao prvi klub koji je uspio eliminirati Dinamo i to dok je na klupi Modrih Zoran Mamić. Niti jednom treneru Dinama nije uspjelo ovo što je uspjelo Zoranu Mamiću. Primjerice, prošle sezone Bjelica je deklasirao Ferencvaros 4:0, doduše, tada je mađarski klub bio nešto slabiji, a Dinamo nešto jači.

Modri su tako rano ispali iz Lige prvaka sad već 2014. godine, nakon što su plavi u prvoj utakmici pobijedili 1:0 kod danskog prvaka Aalborga, u uzvratu, na Maksimiru, jaka momčad Dinama, predvođena Eduardom, Brozovićem, Antolićem, Soudanijem…, izgubila je 2:0. Dinamo je i tada vodio Zoran Mamić, kome baš ne ide kad su u pitanju kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede domaće scene, tu je Dinamo ove sezone krenuo superiorno. Četiri prva kola, četiri pobjede, uključujući i onu na Poljudu protiv Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.