Što nas čeka ovaj nogometni vikend u Europi?

Premier Ligue

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj vikend engleska liga miruje i igra se samo zaostali susret Kranjčarevog QPR protiv londonskog Tottenhama. Nikini “rendžeri” traže spas iz zone ispadanja u kojoj se nalaze i potrebna su im sva tri boda prije ulaska u završnih 10 kola.

Na rasporedu su utakmice četvrtfinala FA Cupa:

Aston Villa – WBA
Liverpool – Blackburn
Manchester United – Arsenal
Bradford – Reading

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranjcar

Bundesliga

U Bundesligi Bayern održava prednost od osam bodova, ali titula za prvaka Njemačke još nije gotova posebno zbog izvrsne forme Wolfsburga i zimske kupovine izvanrednog Schürrlea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern ide na lakše gostovanje kod Hannovera, dok Perišićev Wolfsburg ide na noge iznenađenju prvenstva Augsburgu koji je u aktivnoj borbi za mjesto u Ligi prvaka. Ipak, Perišića i društvo ohrabruje lošija forma drugog bavarskog prvoligaša u posljednje vrijeme.

U dva derbija začelja sastaju se nekadašnji velikani njemačkog nogometa:

Stuttgart – Hertha i HSV – Borussia Dortmund

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti iz Dortmunda su konačno ušli u formu i imaju četiri pobjede u nizu, dok velikan iz Hamburga s povratnikom Olićem traži spas iz zone ispadanja.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA

Primera

Od vodećeg trojca, Mandžukićev Atletico polako gubi dah i sada je na sedam bodova udaljen od prvoplasiranog Reala. Rakitićeva Barcelona ima dva boda manje i relativno laku utakmicu kod kuće sa Rayo Vallecanom. No, nedavni domaći poraz od Malage (0:1) već je sada skupo koštao Katalonce, pa pušu i na hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real očekuje teško gostovanje u “neprijateljskom Bilbau” protiv miljenika Baskije Athletica, dok madridski Atletico ima također tešku utakmicu kod kuće protiv Valencie koja drži priključak sa Atleticom od jednog boda. Onaj tko izgubi definitivno gubi šanse za naslov prvaka iako je još 13 kola do kraja prvenstva.

Elche našeg Pašalića dočekuje Almeriu kod kuće u borbi za spas.

SPAIN SOCCER PRIMERA DIVISION

Seria A

Nakon jučerašnjeg poraza kod kuće u kupu protiv Fiorentine, nokautirani Juventus dočekuje Vrsaljkov Sassuolo. Stara dama se znala izvlačiti i iz gorih situacija; ipak poraz protiv “viola” upozorava na oprez.
Derbi kola i svakako najinteresantnija utakmica za nas je ogled Strinićevog Napolija protiv Intera Brozovića i Kovačića. Dok su Brozović i Strinić standardni, Kovačić dobiva sve manje prilika u posljednje vrijeme, pa se čak šuška i o njegovoj prodaji na ljeto. Pobjeda Intera bi im donijela priključak u borbi za Europu, dok bi ih poraz posve udaljio od tog cilja.

Lazio ugošćuje raspoloženu Fiorentinu u kojoj Badelj dobiva sve više prostora i pruža sve bolje partije, dok Cagliari našeg Čopa ide u goste Sampdoriji.

ITALY SOCCER SERIE A

Ligue 1

Vodeći trojac Lyon, PSG i Marseille pruža u zadnje vrijeme loše igre i to ih održava na bliskoj bodovnoj razlici u otvorenoj borbi za naslov prvaka Francuske. U posljednjih 5 kola Lyon i Marseille imaju samo 1 pobjedu i 3 neriješene utakmice uz 1 poraz, dok PSG ima 2 pobjede i 3 neriješene utakmice.

U ovom kolu najlakši posao bi trebao imati PSG kod kuće pritv Lensa, a teži na gostovanju Lyon kod Montpelliera i Marseille kod Toulousea.

Monaco fenomenalnog Subašića ide na gostovanje kod Eviana, a pobjeda ga održava u borbi za Ligu prvaka.

BRITAIN SOCCER EMIRATES CUP

Ostale lige

Usprkos nekoliko lošijih rezutata u posljednjim kolima Bilićev Bešiktaš ostaje u borbi za titulu. Za vodećim Galatasarayem zaostajetri boda, a ima jedan više od Fenerbahcea.

Bilić bi pobjedom protiv Sivasspora mogao iskoristiti rezultat iz velikog derbija Istambula između Fenerbahcea i Galatasaraya. Imena kao Muslera, Chedjou, Felipe Melo, Hamil Altintop, Sneijder, Yilmaz na jednoj strani i Demirel, Bruno Alves, Korkmaz, Diego, Raul Meireles, Kuyt na drugoj uz fenomenalnu atmosferu garantiraju veliku utakmicu. Susret je na rasporedu u nedjelju u 18 sati.

U Grčkoj je Panathinaikos naših Pranjića, Petrića i Schife došao na svega tri boda od najvećeg rivala iz Pireja, Olympiakosa. Pet pobjeda zelenih u zadnjih pet kola daje Panathinaikosu ulogu favorita protiv PAOK-a iz Soluna, iako je ovo vrlo neizvjestan susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.