Što znamo o Dinamovom protivniku? Viktorija Plzen: Peti put ‘prezimila’ u Europi

Foto: www.fcviktoria.cz

Idući suparnik zagrebačkog Dinama, Viktorija Plzen u Europsku ligu je stigao preko Lige prvaka gdje je u skupini G osvojio treće mjesto iza Real Madrida i Rome, a ispred msokovskog CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi su u šest susreta upisali dvije pobjede, jedan remi i tri poraza uz razliku pogodaka 7-16. Samo je Crvena zvezda ove sezone u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’ primila više golova od Viktorije, 17.

Viktorija je u Plzenu pobijedila Romu (2-1), odigrala 2-2 protiv CSKA, te izgubila od Reala (0-5), dok je na gostovanjima slavila u Moskvi (2-1), te izgubila u Madridu (2-1) i Rimu (0-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktoriji će ovo biti peti put kako je ‘prezimila’ u Europi, a u dosadašnja četiri nastupa tri puta je stigla do osmine finala, a jednom je ispala u 16-ini finala.

Prošle sezone Česi su u 16-ini finala izbacili beogradski Partizan, a potom nakon dvije dramatične utakmice ispali od Sportinga. Portugalci su u prvom susretu u Lisabonu pobijedili sa 2-0, no Viktorija je u uzvratu slavila identičnim rezultatom. Pitanje pobjednika je razriješeno u produžetku u kojem je za Sporting zabio Rodrigo Battaglija.

Viktorija je do osmine finala stigla i 2014. godine kada je u 16-ini finala izbacila Šahtar, a potom ispala od Lyona. Osmina finala je bila granica koju Česi nisu uspjeli preskočiti niti 2013. U 16-ini finala su napravili iznenađenje izbacivši Napoli s dvije pobjede (3-0, 2-0), a u osmini finala je prejak bio Fenerbahče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko proljeće Viktorija je dočekala i 2012. kada je u 16-ini finala ispala od Schalkea.

Momčad iz Plzena je pet puta bila češki prvak, a jednom je osvojila i nacionalni Kup. Trenutačno je na drugom mjestu češkog prvenstva sa 45 bodova, jednim bodom manje od praške Slavije.

Momčad vodi bivši češki izbornik Pavel Vrba, a ekipa je sastavljena od domaćih igrača uz pet stranaca, međutim četvorica su Slovaci i nigerijski veznjak Ubong Ekpai. Najefikasniji igrač je Michael Krmenčik koji je u prvenstvu zabio sedam golova, a još je dva zabio u Ligi prvaka.

Utakmice igra na Doosan Areni koja može primiti 11.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.