Strah od širenja koronavirusa u Italiji: Večeras na San Siru utakmica kakve nije bilo u povijesti…

Foto: fah

Večeras je na rasporedu uzvratna utakmica šesnaestine finala Europske lige između Intera i Ludogoreca. Za momčad Intera mogao bi zaigrati i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović. S obzirom na koronavirus koji je proširio i u Italiji utakmica će se igrati večeras od 21 sat pred praznim tribinama kultnog San Sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, koronavirus zahvatio je sjever Italije, navodno je zbog ”kineske gripe” dosad preminulo 12 osoba u tom dijelu Apeninskog poluotoka. Na spomenutoj utakmici neće biti ni novinara, bit će nazočni samo kamermani te nakon utakmice neće biti ni tiskovna konferencija. Dakle, poduzimaju se maksimalne mjere opreza, jedina mjera koja bi od navedenih bila veća je ona otkazivanju utakmice, što se, kako sada stvari stoje, neće dogoditi.

Iz Intera su uoči susreta protiv Ludogoreca poručili:

“Otkazane su sve aktivnosti koje bi okupile veći broj ljudi, sve kako bismo osigurali da se utakmica može odigrati u sigurnim uvjetima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad talijanskog trenera Antonia Contea ima iz prve utakmice dva gola prednosti (2:0), a sam Conte je priznao kako će bez gledatelja biti teško igrati. Uostalom nogomet se i igra zbog gledatelje te bez njih sve to ne bi imalo nikakvog smisla. No, ipak, ovo su posebne okolnosti.

“Nogometu trebaju gledatelji, igrači moraju osjatiti atmosferu i to je najljepša stvar. Prihvaćamo da je ovakva odluka donesena zbog zdravstvenih razloga, ali nadamo se da će se stvari vratiti u normalu čim je prije moguće”, kazao je Conte.

Nogometaši Ludogoreca su sletjeli u Milanu jučer popodne te je svaki od njih imao prilikom izlaska iz zrakoplova zaštitnu masku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osim press konferencija otkazan je i službeni ručak s UEFA-inim predstavnicima. Gostujuća momčad nakon susreta leti ravno kući, sve iz sigurnosnih razloga”, dodali su iz Intera uoči utakmice koja će po svemu biti jedinstvena u povijesti.

No, u Italiji se na tome neće stati, zbog straha od širenja koronavirusa čak će se šest utakmica talijanskog prvenstva ovog vikenda igrati bez nazočnosti gledatelja, a to uključuje i veliki derbi, koji bi mogao usmjeriti i tijek borbe za naslov, između Juventusa i Intera u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.