Strahonja kritizirao suca, ali i VAR sobu u dvoboju Rijeke i šibenika

Foto: snimka zaslona

U nastavku domaćeg nogometnog prvenstva umjesto o igri, sve se više govori o suđenju. Upravo je suđenje bila glavna tema i nakon jučerašnjeg susreta Rijeke i Šibenika, a sve je izanalizirao HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je više izravnih kritika na odluke nogometnih arbitara, bunili su se Goričani nakon dramatične pobjede Dinama, Koprivničani nakon poraza od Istre, dinamovci čak i nakon što su pobijedili Hajduk. Padale su suspenzije i kazne zbog svega toga, no izgleda da se na travnjacima ništa nije promjenilo. Ukratko,  ni jučer se sudac Vučković i njegovi pomoćnici iz VAR sobe sinoć nisu proslavili, prisjetimo se zato sinoćnjih spornih situacija…

Prva je došla u trenutku dok je bilo 0:0, a Vučković je dosudio kazneni udarac za Rijeku zbog povlačenja Menala, no VAR je poništio odluku zbog minimalnog zaleđa. Kod rezultata 2:1 za Šibenik, Vučković opet dosuđuje kazneni udarac, ali VAR ga i drugi put ispravlja. Marijo Strahonja ističe kako su sve to bile dobre odluke VAR-a, no istaknuo je kako te situacije ne idu na čast sucu, koji je previše griješio, a i sve se više vremena gubilo na razgovore s VAR sobom, što je uzrokovalo dugačke  prekide u igri, koji su pak stvarali nervozu kod igrača.

I dok te dvije odluke nisu digle previše prašine, treća jest. U konfuznoj i dramatičnoj utakmici Riječani su ipak došli do izjednačenja, igrala se sama završnica, točnije 90. minuta, kad je zabio Yenteke. Ovaj put Vučković nije vidio ništa sporno, no VAR suci su prekinuli igru i dosudili zaleđe Kulenovića u trenutku kada je lopta proslijeđena Yentekeu glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidi se da je linijom označen krivi igrač, koji jest u poziciji zaleđa, ali niti je utjecao na igru niti je postigao pogodak, prokomentirao je Marijo Strahonja.

 

Nova sporna situacija dogodila se u sudačkoj nadoknadi, Vučković nije vidio povlačenje koje se dogodilo ispred njega, samo je odmahnuo rukom, ali ga VAR soba – ponovno ispravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

–  Kod te zadnje odluke sudac je bio na tri metra i nije to okarakterizirao kao kazneni udarac. Odluka je dvojbena, no to uopće nije situacija u kojoj bi se trebala javiti VAR soba, smatra Strahonja.

Prvi čovjek sudačke organizacije Ante Kulušić rekao je: – Uskoro ćemo orgabizirati novi seminar i napravit ćemo sve da bude što manje grešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.