Strahonja objasnio zašto je poništen Benzemin pogodak

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

Nakon 45 minuta igre u finalu Lige prvaka u Parizu između Liverpoola i Real Madrida rezultat je 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 43. minuti upućena je duga lopta na Karima Benzemu koji je nakon gužve u šesnaestercu zabio, no pomoćnik je označio zaleđe.

– Izazovna situacija i ispravna odluka sudaca. VAR soba je morala donijeti ključnu odluku. Igrač Liverpoola je posljednji igrao loptom, i na neki način lopta se odbila do igrača koji se nalazio u zaleđu. Međutim, igrač Liverpoola nije kontrolirao odbijanje lopte, on je ulazio u blok Valverdeu koji je prvi dirao loptu. On je igrao loptom sa željom da uputi loptu prema vratima. U tom trenutku igrač Liverpoola radi klizeći start i blok. U tom bloku nije mogao kontrolirati udarac, a lopta dolazi do Benzeme koji se nalazi u zaleđu. Definicija zaleđa je takva da, ako se napadač nalazi iza pretposljednjeg igrača obrane, a igrač je i vratar, on ne mora biti jedan od ta dva igrača, onda se igrač nalazi u poziciji zaleđa. Gleda se isključivo zadnji pas Valverdea, a anulira se zadnje dodavanje Liverpoolovog igrača, rekao je stručni komentator Marijo Strahonja u studiju HRT-a.

– Da Valverde nije dodirnuo loptu, a dirao je, a igrač Liverpoola uklizao loptu, tada zaleđa ne bi bilo, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.