Strahonja u Stadionu analizirao situacije s derbija Hajduka i Dinama

Foto: snimka zaslona

U susretu 27. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Splitu svladao Hajduk sa 1:0 (1:0). Strijelac jedinog gola bio je Gavranović u 26. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dinamo je u ovoj utakmici došao ne izgubiti, ako ne pobijediti. Dani Olmo je napisao na društvenim mrežama nakon utakmice jednu zanimljivu poruku “Derbi se ne igra, derbi se pobjeđuje”. Na tom tragu Dinamo je i odigrao, promijenio je sustav u fazi obrane. Nisu igrali karakterističnih za ovu sezonu 4-1-4-1, već 4-4-2 kako bi lakše spriječili dodavanja Hajdukovih igrača u centralne međuprostore gdje su najjači. Dinamo je bio kompaktan i dobar te izlazio u kontre i polukontre, rekao je u emisiji Stadion Marko Lozo.

Damir Batinić je sudio na utakmici, a ključne situacije analizirao je HRT-ov stručnjak za suđenje Marijo Strahonja.

– Sudac je zaslužio prolaznu utakmicu jer je sve tri ključne situacije dosudio ispravno i nije utjecao na rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva situacija dogodila se u 6. minuti, pad Frana Tudora u kaznenom prostoru Dinama.

– Pao je, no dobro je procijenio sudac uz pomoć dodatnog. Ispravno je dosudio da nema kaznenog udarca. Sudac je odmah prišao igraču i dao mu do znanja da takve stvari neće tolerirati.

U 76. minuti, isključen je Caktaš. Šunjić je povlačio Caktaša za dres, a kako sudac Batinić nije odmah označio prekršaj, Caktaš je reagirao i otvorenim dlanom udario suparnika u lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Šunjić radi prekršaj za opomenu što će i kasnije dobiti. Caktaš je prvo pokušao udariti, a zatim i udario Šunjića. Prema tome, ispravno isključenje Caktaša i ispravna opomena prema Šunjiću. Treba naglasiti dobro upravljanje ovom situacijom jer je odmah pokazao crveni karton Caktašu da spriječi konfrontaciju. Igračima koji su na podu se ne dodjeljuje opomena, no on je dao do znanja rukom da će i on (Šunjić) dobiti što pokazuje da je htio Hajdukovim igračima dati do znanja da vlada situacijom, objasnio je Strahonja.

– Moglo se spriječiti da se pustila prednost, no Caktaš ne bi ovako reagirao da nije bilo ranijih propusta gdje je bio zakinut. Igrači tad gube povjerenje u suca, što može biti posljedični uzrok njegove reakcije.

U samoj završnici dvoboja Šunjić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a osječki sudac opet nije pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igrač svjesno stavlja ruke na leđa, radi rotaciju koja je dozvoljena. lopta ga pogađa u ruku, no ta ruka nije kažnjiva, nalazi se uz tijelo i lopta odlazi u korner, zaključio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.