Strani mediji o Modriću: ‘Dijete rata osvojilo Zlatnu loptu i prekinulo desetogodišnju dominaciju Messija i Ronalda’

Foto: fah

Zlatna lopta u rukama je Luke Modrića, pobijedio je ispred Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna, a četvrti je bio Kylian Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strani mediji posvetili su mu tekstove. Realu sklona Marca objavila je tekst “San o lopti”.

“U povijesti će ostati zapisano kako je 2018. godine ovu nagradu osvojilo dijete rata i tako prekinulo desetogodišnju dominaciju Messija i Ronalda. Četnici su mu ubili djeda, morao je bježati od rata, no on je sve prebrodio. Na Realovoj pozornici ušutkao je kritičare i osvojio srca svih”, pišu.

BBC hvali hrvatskog veznjaka i navodi kako je Luka važan igrač madridskog Reala koji je tri puta u nizu osvaja Ligu prvaka, a ovog ljeta je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom stigao do drugog mjesta na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirror ističe: “Lionel Messi i Cristiano Ronaldo više nisu glavni, Luka Modrić je novi vlasnik Zlatne lopte”.

Hvali ga i njemački Kicker: “Majstor iz Hrvatske imao je fantastičnu godinu. Treći put zaredom je osvojio Ligu prvaka i bio je jedan od najboljih Realovih igrača, a bio je ključan i u sjajnom nastupu Hrvatske u Rusiji. Zlatna lopta potvrda je za sve to”.

“Luka Modrić je prekinuo vladavinu Messija i Ronalda koji su zlatnu loptu osvajali zadnjih deset godina”, piše Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.