Sukob Torcide i BBB-a koji se nije smio dogoditi: Što se dogodilo u Vukovaru?

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali uoči utakmice Osijeka i Hajduka, koju su Osječani dobili u ludoj završnici 2:1, u Vukovaru je došlo do sukoba između navijača Torcide i BBB-a. Prema informacijama koje je plasirala Hrvatska televizija sukob su počeli BBB-i dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok ih je šest privedeno.  Ozlijeđene osobe, prema pisanju nekih medija, su navijači Hajduka, Radi se, srećom, o lakšim ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na YouTubeu se vidi sukob između mladih ljudi oboružanih bakljama i palicama.

Naravno, ovakav sukob u herojskom gradu na Dunavu, između pripadnika dvije navijače grupacije koje su dale veliki broj branitelja, pa i vukovarskih heroja, ogorčio je Vukovarce.  Kako javljaju pojedini mediji do sukoba je došlo kada su navijači Dinama napali pripadnike Torcide dok su se šetali gradom, što je već tradicija navijača Hajduka kad njihov klub gostuje u Osijeku. Drugi pak mediji navode kako su pripadnici Torcide htjeli položiti vijence kod spomenika heroju Domovinskog rata, HOS-ovom bojovniku, koji je Hrvatsku došao braniti iz daleke Francuske, Jean-Michel Nicolieru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska televizija čak je i provela anketu, u kojoj je sudjelovalo tek nekoliko osoba, u spomenutoj anketi građani nisu bili presretni incidentom u gradu koji je u prošlosti prošao kroz teror okupacije i užas velikosrpske agresije. Ovakav sukob između hrvatskih navijača Vukovaru nije trebao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.