Supruga proslavljenog tenisača: Jelena Đoković širi kontroverznu teoriju o podrijetlu koronavirusa

Foto: Instagram

Cijeli svijet se, više ili manje,  bori protiv opasne pandemije koronavirusa, koja je dosad odnijela preko pedeset tisuća života. Neki tu pandemiju uspoređuju s gripom i rade komparacije između broja žrtava od sezonske gripe i koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javljaju se i razne teorije, brojna tumačenja o porijeklu samog virusa.  Naime, u vrijeme krize, kada joj se kraj ne nazire, nije teško povjerovati u teorije koje bi možda u nekim normalnim okolnostima izgledale znanstveno – fantastične. Koliko su takve teorije opasne svatko neka izvuče zaključak za sebe, no, većina ih znanstvenika odlučno odbacuje.

”Možda i najpopularnija teorija glede pojave bolesti COVID-19 je i ta da je kriva peta generacija mobilnoga interneta, takozvana 5G mreža, a zastupa je i američki holistički liječnik Thomas Cowan, koji je ispred kamere kazao da je u zadnjih šest mjeseci došlo do dramatičnog kvantnog skoka u elektrifikaciji Zemlje. Optužio je Cowan unutar samo desetak minutra radiovalove za pojavu španjolske gripe, radarsku tehnologiju za pandemiju koja je uslijedila tijekom Drugog svjetskog rata, a zatim i satelite za hongkongšku gripu 1968. Bilo kakve znanstvene dokaze iz predavanja je izostavio, govor je zaključio tek na proizvoljnom tumačenju problematike, ali je ta snimka svejedno doprla do velikog broja korisnika društvenih mreža”, prenosi Večernji list.

Zapis je u srijedu navečer podijelila i supruga Novaka Đokovića, Jelena, koja ima pola milijuna pratitelja te je uz video dodala nekoliko rečenica: ”Toliko videa kruži danima, različite teorije o uzrocima koronavirusa, metodama liječenja, prevencije… tko ima vremena neka pogleda. Baš me zanima što mislite”,  napisala je Jelena Đoković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima se suočila s podijeljenim komentarima, bilo je i onih koji su je podržali te su se s njom složili, dakle, onih koji tvrde kako se radi o jednoj velikoj zavjeri, a bilo je i onih drugih, koji su suprugu ponajboljeg tenisača svijeta – ismijali.

”Cowan je prilikom izlaganja zaboravio objasniti zašto se je kao polazišnu točku uzeo Wuhan ako je dobro znana činjenica da su 5G mreže još ranije uvele Sjedinjene Američke Države i Južna Koreja”, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.