Sezona prekinuta: Matej Mitrović s Club Bruggeom prvak Belgije!

Foto: fah

Pandemija opasnog koronavirusa, koja je prouzročila globalnu krizu kakvu svijet ne pamti od vremena Drugog svjetskog rata,  pogubno je utjecala na sport. Otkazana su brojna natjecanja, odgođeno Europsko prvenstvo, Liga prvaka je prolongirana za ljeto ove godine, nacionalna prvenstva su u privremenom prekidu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, neke su lige odlučile definitivno prekinuti sezonu, između ostalih to je učinila Belgija.  Naime, Club Brugge, za koji igra i hrvatski nogometaš Matej Mitrović, proglašen je belgijskim prvakom nakon što je sezona 2019/2020. prekinuta poslije 29. odigranih kola. Podsjetimo, posljednja utakmica belgijskog prvenstva odigrana je 7. ožujka.

Gent je drugi te će temeljem toga u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će u Europsku ligu  Charleroi, Antwerp i Standard Liege. Zasad se ne zna hoće li tko ispasti iz lige.

Podsjetimo, prošlog ljeta belgijski Gent je eliminirao Rijeku u 3. pretkolu Europske lige nakon velike borbe. Inače, Matej Mitrović je igrao u Rijeci i to vrlo uspješno četiri sezone. Iako je prvenstvo u Belgiji završeno moglo bi se dogoditi da se odigra finale Kupa Club Brugge – Royal Antwerp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.