Svakim novim otkazom Anti Čačiću mladi Vatreni bili su dalje od Eura u Poljskoj!

Foto: fah

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, “klinci” do 21 godine starosti, nažalost, nije uspjela ispuniti svoj san koji se nekima činio realnim još prije nekoliko dana, a koji je kopnio svakim novim otkazom s kojim se morao suočiti izbornik A reprezentacije Ante Čačić. Kako je A reprezentacija slabila otkazima tako, naravno, ni mladi Vatreni nisu mogli jačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon što su zbog ozljeda odustali Ivan Rakitić i Luka Modrić bilo je jasno da je Mateo Kovačić izgubljen za Švedsku, ozljedom Marka Pjace Gračanu je definitivno izmaknuo Marko Rog.  Iako ima pravo igrati za mladu reprezentaciju Marko Pjaca nije ni bio u ozbiljnim kombinacijama Nenada Gračana, Pjaca je već na rubu standardne postave momčadi koju vodi Ante Čačić. Drugim riječima, u porazu mini-Vatrenih ima i jako puno nesreće.

Poraz u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u skupini 6 u Trelleborgu od Švedske sa 2-4 (1-1) tako je ispao posve očekivan. Hrvatska je porazom završila natjecanje u skupini te je na kraju osvojila treće mjesto sa 20 bodova, dok je Švedska izborila plasman na EP u Poljskoj kao pobjednik skupine sa 24 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi će reći da su mladi Vatreni pravu priliku propustili kad na svom terenu nisu pobijedili Šveđane, tada su ipak izabranici Nenada Gračana igrali u kompletnijem sastavu, a osvojili su samo bod, bilo je 1:1.

Obrana mladih Vatrenih funkcionirala je poput švicarskog sira, neorganizirano, amaterski, drugim riječima, nije čak toliko škripalo u samom napadu i organizaciji igre, s obzirom kako smo spomenuli Marka Roga i Matea Kovačića. Izbornik mlade reprezentacije Hrvatske Nenad Gračan ipak je imao na raspolaganju jednog igrača koji je netom prije toga bio na raspolaganju izborniku A reprezentacije Anti Čačiću, radi se o Tinu Jedvaju. Ako je obrana bila najslabiji dio momčadi u Švedskoj pitanje je zašto Jedvaj nije dobio priliku budući da ga mnogi već duže vrijeme smatraju nasljednikom Vedrana Ćorluke, za razliku od nekih drugih Jedvaj ipak nešto i igra u svom klubu? Sam Gračan nakon poraza jasno je istaknuo činjenicu da jedan dio mladih reprezentativaca Hrvatske ne igra u svojim klubovima i da se to protiv Švedske jasno vidjelo.

Zanimljivo je da ni Šveđani nisu bili kompletni, iako oni ipak nisu imali takvih problema s ozljedama s kojima se suočio Čačić. Naime, izbornik A reprezentacije Švedske Andersson nije dao zeleno svjetlo Lindelöfu, Augustinssonu, Krafthu i Franssonu. Tome unatoč za razliku od Hrvatske i Ante Čačića odlaskom Zlatana Ibrahimovića i nekih drugih švedskih “zvijezda” širina reprezentacije, a onda i veći izbor, na strani je hrvatske seniorske reprezentacije. Čačić, kad su Vatreni kompletni, može dublje zagrabiti od Anderssona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povijesti su se mladi Vatreni i njihove kolege iz Švedske u četiri navrata susretale, Hrvatska je uspješnija u tim dvobojima, igrale su se četiri utakmice a Vatreni U-21, kako smo rekli, puno su uspješniji. Tri puta slavila je Hrvatska, jednom čak u gostima (2:0) te dva puta na domaćem terenu (1:0, 3:0) dok su tek jednom remizirali sa Šveđanima, u Koprivnici bilo je 1:1. Drugim riječima svojevrsni debakl sinoć u Švedskoj srušio je jednu lijepo tradiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.