Sve je manje izgledan ”meč stoljeća”: Tko će na Olimpijske igre – Marko Milun ili Filip Hrgović?

hrgović
Foto: Twitter

Velika želja najboljeg hrvatskog boksača, Filipa Hrgovića, je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiu ove godine te naravno osvajanje zlatne medalje. Filip, podsjetimo, već ima jednu olimpijsku medalju, broncu iz Pariza 2016. godine. No, pojavili su se problemi koje su zakotrljali čelni ljudi Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog boksačkog saveza. Kako će se zapravo rasplesti priča između Filipa Hrgovića i Marka Miluna i tko će od njih dvojice na Olimpijske igre?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska može prijaviti samo jednog boksača u teškoj kategoriji i pitanje je hoće li to biti Milun ili Hrgović. Hoće li odlučiti njihov međusobni meč, koji bi trebao biti kvalifikacijski? Ovakav scenarij je sve manje izgledan, iako se u medijima u prvi mah pokazao kao mogućnost.

”Prvi ciklus priprema je usmjeren na kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske da bih stekao status najboljeg u Hrvatskoj kojeg, uza sve dosadašnje rezultate, moram dokazati. Ta borba s našim mladim reprezentativcem Markom Milunom, onda prvak Hrvatske ima pravo na odlazak na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre”, kazao je Filip Hrgović, koji u ring ulazi uz hit Marka Perkovića ThompsonaGeni kameni” te redovito pobjeđuje.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Marka Miluna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boksač kojeg trenira Leonard Pijetraj priprema se za Prvenstvo Hrvatske, a plan je osigurati Olimpijske igre već na europskim kvalifikacijama.

”Spreman sam za svakoga. Što se tiče kvalifikacijskog turnira, ja sam na državnom prvenstvu i tko dođe na državno mora se boriti sa mnom”, kazao je Milun za RTL, a prenosi portal 24 sata.

Stvar je u tome da HBS upravo to postavlja kao uvjet da bi se uopće nastupilo na kvalifikacijskim turnirima. I budući da izbornik Dorijan Ćalić Hrgovića nije stavio na popis putnika već Miluna, a njemu kao zamjenu Luku Pratljačića, Hrgović je odlučio postati prvak Hrvatske pa na taj način izboriti Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa čak i da postane prvak Hrvatske, to mu ne garantira odlazak na OI. Čisto iz tehničkih razloga. Njegov profesionalni meč u ožujku ne bi mu dopustio nastup na europskim kvalifikacijama. Mogao bi nastupiti jedino na svjetskim kvalifikacijama od 13. do 24. svibnja u Parizu.

Između Miluna i Hrgovića, na Olimpijske igre će onaj koji prvi ispuni kvotu. A to bi u ovom slučaju, ako uspije ostvariti plasman, bio Marko Milun na europskim kvalifikacijama.

” Ako se ja kvalificiram na europskim kvalifikacijama, svjetsko više nije bitno. Na europskim igrama sam pokazao da se mogu nositi s velikim imenima, sada sam još stasao i mogu se nositi sa svima ”, poručio je Milun. Drugim riječima, Milun je puno bliže nastupu u Tokiju od Filips Hrgovića, sve je manje izgledan ”meč stoljeća”, barem onaj koji bi bio kvalifikacijski, između Filipa i Marka. No, nije sve gotovo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.