Sve je spremno za 48. Piruetu, jednu od najjačih do sada!

Sve je spremno za početak 48. izdanja najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju, Zlatne piruete Zagreba koja će se od 3. do 5. prosinca održati u Ledenoj dvorani Doma sportova. Organizator, Hrvatski klizački savez, danas je na konferenciji za novinare otkrio najnovije detalje natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bližimo se 50. rođendanu i jako sam ponosna da posljednjih godina držimo visoko gore organizacijsku letvicu, a to potvrđuju i dolasci u Zagreb najvećih svjetskih klizača današnjice.

Ove godine Pirueta će biti jedna od najjačih do sada, dolazi nam 26 klizača, 17 klizačica, 12 sportskih i 8 plesnih parova iz 26 zemalja svijeta, a posebno smo ponosni što ćemo gledati veliki dvoboj aktualne olimpijske pobjednice Adeline Sotnikove i aktulne svjetske i europske prvakinje Elizavete Tuktamiševe te brončanog olimpijca Denisa Tena koji je prošle godine osvojio Piruetu – rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

Hrvatsku će predstavljati klizačica Tena Čopor, klizač Nicholas Vrdoljak, te sportski par Lana Petranović i Michael Lueck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nadamo se da ćemo skupiti bodove u kratkom programu koji nam trebaju za odlazak na Europsko prvenstvo u siječnju, baš kao što smo nedavno skupili u slobodnom programu na natjecanju u Estoniji. Ja posljednjih šest mjeseci treniram s Michaelom u Americi i jako sam sretna što ću sada klizati pred svojom obitelji i prijateljima u Zagrebu i što će Michael koji je inače Amerikanac upoznati moju zemlju. Nadam se da će nas što više ljudi doći podržati – poželjela je hrvatska reprezentativka Lana Petranović.

– Pripremali smo se posljednjih nekoliko tjedana jače nego inače, ipak je ovo svakom hrvatskom klizaču najdraže natjecanje. Spremna sam s oba programa, nadam se najboljem – rekla je Tena Čopor.

Natjecanje u Ledenoj dvorani Doma sportova starta od četvrtka, 3. prosinca u 15 sati kratkim plesom plesnih parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što se organizacije tiče, sve je spremno za početak natjecanja. Dom sportova je uređen prema svim tehničkim zahtjevima, a kako Piruetu već dugo godina radi dobro uigran i provjeren tim, uvijek je odrađujemo maksimalno.

Jednodnevna ulaznica za Piruetu iznosi 20 kuna, obiteljska 40, ulaznica za sva natjecanja 50 (ne uključuju reviju pobjednika), obiteljska za sva natjecanja 100 (ne uključuju reviju pobjednika), dok je ulaznica za reviju pobjednika 50 kuna, odnosno obiteljska 100 kuna – otkrila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek.

Zlatna pirueta 48. Zagreb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.