Svetina: Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja stvaranja kaosa u hrvatskom nogometu

Dinamov direktor Tomislav Svetina odbacio je optužbe da je zagrebački klub slagao “crnu listu” zbog koje su navijači Hajduka odbili nazočiti utakmici, te izjavio da su Hajduk i Torcida bili upoznati s personaliziranom prodajom ulaznica koja se primjenjuje na svim Dinamovim utakmicama i za sve tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dinamo ima personalizirane ulaznice za sve svoje tribine, cijelu sezonu. Poštujući proceduru detaljno smo upoznali Hajduk i Torcidu s pravilima ponašanja na našem stadionu i uredno su znali sve što znači personalizirana prodaja. Mi smo od policije dobili popis osoba koje ne mogu ući na stadion i to su 92 osobe koje mi kao organizator ne smijemo pustiti jer inače činimo prekršaj. Oni bez obzira na to dolaze i onoga trenutka kada prvi ne može ući stiže naredba da nitko ne ulazi”, iznio je svoje viđenje razloga za neodigravanje utakmice Dinamo – Hajduk direktor hrvatskog prvaka Tomislav Svetina.

Dinamov direktor smatra da je sve bila smišljena akcija: “Ovo što se danas dogodilo je jedan od najtužnijih trenutaka našeg nogometa. Ipak, nećemo se lagati i treba jasno reći da ništa nije slučajno i tko god misli da je, vara se. Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja stvaranja kaosa u hrvatskom nogometu.”

Svetina zagovara drastično kažnjavanje Hajduka i najavljuje podizanje tužbe za naknadu štete protiv “bijelih”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neću prejudicirati, ali kada dobijemo odluku da je utakmica registrirana u našu korist onda ćemo tražiti naknadu troškova od Hajduka i od njih se naplatiti. Troškovi sigurno nisu mali jer je utakmica bila visokog rizika. Policija, zaštitari, hitna pomoć, televizijska prava, gledatelji koji su došli na stadion… To sigurno nisu mali troškovi”, zaključio je Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.