Svi peru ruke, a dežurni krivac general Krstičević: Izgorjela i kuća legende Hajduka!

Foto: fah

Posljednjih sati Dalmacija je u šoku zbog nezapamćenih požara koji su poharali taj možda i najljepši dio naše zemlje. Još uvijek se pravi uzroci požara ne znaju, jednostavno, u tijeku su prema starom dobrom hrvatskom običaju nagađanja. Pljušte optužbe sa svih strana, dežurni krivac ispao je onaj koji je najmanje kriv, legendarni general iz Domovinskog rata, aktualni ministar obrane, Damir Krstičević, koji je danonoćno, bez želje da se slika za kamere i da slike, poput Ranka Ostojića, objavljuje na društvenim mrežama, gasio požare po Dalmaciji. Krstičević je podnio neopozivu ostavku, koju predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nije prihvatila, ostavku navodno nije prihvatio ni premijer Andrej Plenković, koji posljednjih dana svako malo daje kontradiktorne izjave novinarima koje zbunjuju hrvatsku javnost. Drugim riječima, izjave Andreja Plenkovića treba ipak uzeti sa skepsom jer ih on daje tako da ih je moguće na više načina interpretirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedini mediji, teško je malo u tako nešto povjerovati, navode kako Hrvatska ”nije bila spremna za ovakav požar”, uz konstataciju kako se ”za rat priprema u miru, a za požar zimi.” Ako se ”u miru priprema za rat” zašto ti isti mediji vrište kada Hrvatska najavljuje kupnju nove eskadrile borbenih zrakoplova?

Tko je kriv za požar ”epskih” razmjera u Dalmaciji, je li podmetnut, kako neki tvrde, vjerojatno se nikad neće otkriti, no, zato su u požaru za koji za sada ”nitko nije kriv”, jer je ”sustav savršeno funkcionira”, gorjele i kuće. Među kućama koje su izgorjele kuća je i supruge bivšeg golmana Hajduka Ivana Pudara, koji spletom nesretnih okolnosti nije uspio ostvariti karijeru sukladnu svojim nedvojbenim kvalitetama vrhunskog golmana. Kako piše Slobodna Dalmacija u jednom dijelu požarom poharanih krajeva Dalmacije te okolice Splita još uvijek mještani, vatrogasci, vode ogorčeni bitku protiv požara. U akciju gašenja, kako smo već pisali, uključili su se i pripadnici hrvatskih navijačkih skupina, Torcide, BBB-a, Ultrasi, Kohorte…

U okolici Splita izgorjela je, kako smo već naglasili, kuća supruge bivšeg vratara Hajduka Ivana Pudara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tu smo kuću nedavno i renovirali, ali što je tu je. Najvažnije je da su izbjegnute ljudske žrtve, stradanja, a bloketa, ljudi ima, napravit će se nove kuće. Lako je za imovinu. Svaka čast svim gasiteljima, vatrogascima, mještanima, svim navijačima koji su pomagali, Torcidi, Boysima, Ultrasima… Pokazali su kad je nevolja da možemo svi biti jedno”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Ivan Pudar, koji je svoju nogometnu karijeru u Hajduku završio 1990. godine, dio karijere proveo je u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.