Svijet oduševljen Vatrenima, legendarni Danac tvrdi: ‘Svi su odigrali dobro, ali kada trebaš nešto posebno, zvijezde se moraju pokazati’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija igrom i pobjedom protiv dvostrukog svjetskog prvaka, Argentine, u Nižnji Novgorodu, oduševila je cijeli svijet, i to ne samo sportski svijet.  Pobjeda od 3:0 u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva  odvela je Hrvatsku u osminu finala, a Argentincima, predvođenim Lionelom Messijem, ostali su brojni problemi te grčevita borba za prolaz skupine. Argentinci više ne ovise sami o sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrom Vatrenih oduševljen je legendarni bivši danski golman, koji je devedesetih vrlo dobro upoznao Davora Šukera i hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Peter Schmeichel, otac današnjeg vratara Danske. Inače, Danska je izgledni protivnik Vatrenima u osmini finala.

Kako je Schmeichel vidio igru hrvatske reprezentacije, ali i reakcije brojnih medija nakon što su Vatreni ”pregazili” Argentince?

“Horor? Ne bih se složio. Iz argentinske perspektive da, bio je to horor film, ali zašto bi nas bilo briga za Argentinu?! Moramo pohvaliti Hrvatsku za sve što je napravila u ovoj, ali i u onoj utakmici s Nigerijom”, rekao je legendarni Danac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Vatreni su nakon prve dvije utakmice osigurali nastup u osmini finala SP-a, po prvi puta poslije punih 20 godina. Samo po sebi to je veliki uspjeh, međutim, mnogi smatraju da se Dalićevi sportski vitezovi tu neće zaustaviti. Ako Island danas ne pobjedi Nigeriju Hrvatska će i prije posljednjeg kola skupine D osigurati prvo mjesto, što bi Vatrenima vjerojatno donijelo Dansku, umjesto Francuske, u nastavku turnira.

“Pričali smo da veliki igrači dođu na ovakva velika natjecanja i ostave trag. Messi nije napravio ništa, nije se pojavio, a Messi je velik igrač. Nije ga bilo ni protiv Islanda. Kada izgradiš momčad oko Messija, a on ne odigra kako zna, platiš to. I tako je i bilo, Hrvatska je apsolutno razbila Argentinu. Rezultat 3:0 je pošten, dobro oslikava stanje na terenu”, poruka je Schmeichela, koji je također komentirao i vrlo grubu utakmicu, odnosno, nekoliko zaista prljavih startova, koji nisu sankcionirani. Prednjačila je Argentina, ali su Hrvati uzvratili.

“Jako prljava utakmica, no iznenađujuće, vidjeli smo samo šest žutih kartona. Mislim da je sudac bio OK, možda je na trenutke bio preblag, ali na kraju je utakmica završila bez crvenih kartona. Jedini koji su stvarno stradali su Argentinci i za to su sami krivi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vidi Vatrene u nastavku natjecanja, ali i kako je naša reprezentacija izgledala sinoć tijekom utakmice?

“Cijelu utakmicu su radili presing. Pogledajte samo prvi gol. Caballero je napravio veliku pogrešku, ali kako je Ante Rebić zabio je prekrasno. Da, Caballero mu je servirao priliku, ali daleko je to još od gotovog. Lopta ide visoko u zrak i imao je vremena vratiti se na gol, ponovno postaviti, a branič je imao priliku vratiti se… Većina igrača primila bi loptu i išla na golmana, ali Ante je opalio i zabio prekrasan gol.”

Kao i većina medija, što stranih, što hrvatskih, Schmeichel je istaknuo dvojicu igrača, naravno, kapetana Luku Modrića, koji je i drugu utakmicu zaredom na SP-u proglašen igračem utakmice te Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Veliki igrači uživaju u ovakvim utakmicama, a Luka je velik igrač. Odigrao je sjajnu utakmicu, pritiskao Argentince, kao i njegov partner u veznom redu, Ivan Rakitić, koji je za mene također jedan od najboljih veznjaka na svijetu. I to je razlika između Hrvatske i Argentine, svi su odigrali dobro, ali kada trebaš nešto posebno, zvijezde se moraju pokazati. Hrvatska je to imala, Argentina ne.”

Tradicija se, dakle, i u Rusiji nastavila. Naime, Vatreni nikada u povijesti velikih natjecanja nisu izgubili drugu utakmicu u skupini, niz ide dalje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.