Svjetsko prvenstvo: Hrvatska navija za Katar i treba srušiti Dansku

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija od 20.30 sati lovi posljednji vlak za četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu. Uz pobjedu protiv Danske, izabranici Line Červara trebaju i pomoć Katara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska može proći u nokaut fazu samo ako Katar pobijedi Argentinu, uz moguća dva boda protiv Danske. Katar nije bez motiva u utakmici s Argentincima od 18 sati, jer njima pobjeda uz eventualno slavlje Danske protiv Hrvatske donosi četvrtfinale.

Danska je u pet susreta upisala pet lakih pobjeda, ali već je osigurala prvo mjesto u skupini i ne treba joj slavlje protiv Hrvata. Danci su pobijedili Bahrein 34:20 (+14), Kongo 39:19 (+20), Argentina 31:20 (+12), Katar 32:23 (+9) i Japan 34:27 (+7).

– Očekujemo da ćemo bolje igrati nego s Argentinom. Treba razmišljati pozitivno, nadam se da smo izvukli pouke iz dvoboja s Argentinom. Pokušat ćemo se s ovim kadrom što imamo maksimalno suprotstaviti svjetskom prvaku, kazao je izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– S Argentinom je problem bio naš napad, naša neučinkovitost kad te stisne rezultat, nismo isti igrači kao i kad vodimo, sigurno je stvar u nekoj psihologiji. Volio bih  krenemo dobro u utakmicu, da početak bude dobar i onda je sve moguće. Što se tiče Danaca, to su sve profesionalci, vrhunski igrači. Moramo se pripremiti i ići na glavu, ne možemo drugačije, za nas će to biti rat. Ključ je u nama, razmišljamo sami o sebi, dodao je pivot Marino Marić.

Danska ima problema s crijevnom virozom u momčadi, upitan je Mikkel Hansen, a izbornik Nikolaj Jacobsen istaknuo je da pobjeda protiv Hrvatske nije prioritet, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.