Svjetsko prvenstvo skijaško trčanje: Drugo zlato za Johaug u Seefeldu, Malec 64.

Foto_ fah

Norvežanka Therese Johaug osvojila je naslov svjetske prvakinje na SP u skijaškom trčanju u Seefeldu u disciplini 10 kilometara klasičnim načinom, dok je hrvatska reprezentativka Vedrana Malec zauzela 64. mjesto u konkurenciji 74 natjecateljice sa 5:22.4 minute slabijim vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tridesetogodišnja Johaug u utorak je stigla do svog drugog zlata u Seefedu, u subotu je bila najbrža u skiatlonu na 15km, ona je zadanu dionicu svladala za 27:02.1 minuta, 12.2 sekunde zaostala je srebrna tek 19-godišnja Šveđanka Frida Karlsson, dok je do bronce stigla 28-godišnja Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg sa 35.6 sekundi slabijim vremenom od sunarodnjakinje. Za Oestberg je ovo već treća medalja u Seefeldu, bila je srebrna u skiatlonu i brončana u ekipnom sprintu.

Za Johaug je ovo već deveto svjetsko zlato u karijeri, a drugo na dionici od 10km, prije šest godina je bila najbrža u Val di Fiemmeu kada se trčalo slobodnim stilom.

Za Malec je utrka na 10km bila treća koju je odradila u Seefeldu, u sprintu je bila 59., a u skiatlonu 53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
1. Therese Johaug (Nor) 27:02.1
2. Frida Karlsson (Šve) 12.2
3. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor) 35.6
4. Krista Parmakoski (Fin) 37.0
5. Nadine Faehndrich (Švi) 1:03.9
6. Anastazija Sedova (Rus) 1:04.9
———————————————
64. VEDRANA MALEC (HRV) 5:22.4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.