Svjetsko prvenstvo skijaško trčanje: Šveđankama zlato u štafeti 4 x 5 km

Foto: fah

Švedske trkačice na skijama nove su svjetske prvakinje u štafeti 4 x 5 km mješovitim načinom, nakon što su četvrtak na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Seefeldu za tri sekunde nadmašile norvešku štafetu, a za više od dvije minute bile brže od brončanih Ruskinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klasičnom dijelu utrke Ebba Andersson i Frida Karlsson su držale priključak s Norvežankama, da bi u slobodnom dijelu Charlotte Kalla donijela gotovo 19 sekundi prednosti za Stinu Nilsson, koja je bez problema tu prednost obranila.

Tako su Šveđanke prekinule zlatni niz Norvežanki koji je u ovoj disciplini trajao na četiri SP-a od 2011. godine. Šveđanke su na tim natjecanjima osvajale srebrne medalje, a sada su konačno osvojile i naslov svjetskih prvakinja.

SP skijaško trčanje, štafeta 4 x 5 km (ž)
1. ŠVEDSKA 55:21.0 minuta
(Ebba Andersson/Frida Karlsson/Charlotte Kalla/Stina Nilsson)
2. NORVEŠKA +3.1
(Heidi Weng/Ingvild Flugstad Östberg/Astrid Jacobsen/Therese Johaug)
3. RUSIJA +2:03.8
(Julia BJelorukova/Anastasia Sedova/Anna Nečajevskaja/Natalia Nepriajeva)
4. NJEMAČKA +2:46.3
5. SAD +3:06.0
6. FINSKA +3:47.7
7. ITALIJA +3:54.9
8. FRANCUSKA +4:00.9
9. SLOVENIJA +4:21.2
10. ŠVICARSKA +4:30.9

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.